4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Temiz bir Kapadokya için elele

TEMA Vakfı Nevşehir İl Temsilciliği ve Nevşehir Kadın Derneği (NEVKAD) işbirliğinde Kapadokya'da çevre temizliği yapıldı.

Kapadokya Bölgesi'nde turistlerin en fazla ziyaret ettikleri merkezlerden biri olan, Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Zelve örenyeri çevresinde, kirliliğe dikkat çekmek ve bölgede piknik yapan vatandaşları bilinçlendirmek için TEMA Vakfı ve NEVKAD üyeleri çevre temizliği yaptı.

TEMA Vakfı'nın çok sayıda küçük üyesinin de katıldığı çevre temizliğinde, kısa sürede yaklaşık 20 torba çöp toplandı. TEMA Vakfı Nevşehir İl Temsilcisi Orhan Çalık, kuruluş amacı erozyon ve çölleşme konusunda toplumsal duyarlılığı arttırmak ve bu mücadelenin devlet politikası haline getirilmesini sağlamak olan TEMA'nın, çevre sorunlarına dikkat çekmek için bu tür etkinlikler düzenlediğini söyledi.

Bununla ilgili olarak çeşitli vakıf, dernek ve kuruluşlarla işbirliği yaptıklarını ifade eden Çalık, "Amacımız burada sadece temizlik yapmak değildi, burada piknik yapan vatandaşların piknik yaptıkları alanları nasıl kullanmaları gerektiği konusunda dikkatlerini çekmekti. Bununla ilgili olarak ileriki günlerde daha geniş katılımlı bir program düzenleyeceğiz. Çünkü burası Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi ve her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Böylesine önemli bir kültürel mekanı temiz tutmak için çabalarımız sürecek" dedi.

Yaklaşık 2 saat süren çöp toplama çalışmasının ardından TEMA Vakfı ve NEVKAD üyeleri birlikte piknik yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 10:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?