4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Terminalde yolculara kitap dağıtıldı

Nevşehir'de, 'Türkiye Okuyor' kampanyası çerçevesinde şehirlerarası otobüslerde yolculuk yapanlara ücretsiz kitap dağıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından 2008 yılında başlatılan Türkiye Okuyor Kampanyası çerçevesinde Nevşehir'de sürdürülen 'Nevşehir Okuyor' adlı kampanya için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda daha önce öğrencilerin ve vatandaşların daha fazla kitap okumaları için düzenlenen programların ardından Nevşehir Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Belediyesi tarafından, şehirlerarası otobüslerde yolculuk yapan kişilere kitap dağıtıldı. Nevşehir Adnan Menderes Şehirlerarası Otobüs
Terminali'nde gerçekleştirilen kitap dağıtım törenine Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, belediye yetkilileri ve öğretmenler katıldı. Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi ve beraberindekiler, terminalde otobüsleri ziyaret ederek yolculara tek tek kitap dağıttı.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, kampanyaya büyük önem verdiklerini belirterek, bu kampanya sayesinde Türkiye genelinde vatandaşların kitap okuma alışkanlıklarının arttırılacağına inandığını kaydetti.

Fatsa, "Kampanyaya bir duyarlılık oluşturmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. 2008 yılında başlatılan bu kampanya ile ilgili ilimizde birçok etkinlikler gerçekleştirdik. Eğitim kurumlarımızdaki çalışmalarımızın yanında ilimizdeki bazı özel işyerlerinde hatta kahvehanelerde okuma köşeleri oluşturuldu. Bu kampanyayı çok önemsiyoruz, çünkü ülkelerin kalkınmışlıkları vatandaşlarının eğitim oranları ile doğru orantılı. Dolayısıyla kalkınmış ülkelere baktığımızda, örneğin Japonya'da bir kişi yılda ortalama 14 kitap okurken ülkemizde ne yazık ki bu sayı çok çok gerilerde" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 16:20:59
Güncelleme :24 Temmuz 2009 Cuma 16:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?