3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

'TOKİ Nevşehir'in vazgeçilmezi'

AK Parti Nevşehir milletvekilleri Rıdvan Köybaşı ve Mahmut Dede, belediye başkanlarının yanı sıra köy ve mahalle muhtarları ile yaşanılan sorun ve çözüm önerilerine ilişkin bir toplantı düzenleyerek, yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, AK Parti'nin iktidarları döneminde Nevşehir'deki köy ve beldelerin temel altyapı sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu, bundan sonraki süreçte ise köylerin güzelleştirilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti.

Köybaşı, “Artık köylü vatandaşlarımız tahta olan elektrik direklerinin demir direkli hale getirilmesini ve çocukları için köylerine oyun bahçelerinin kurulmasını istiyor. Bu istekler bizleri oldukça sevindiriyor. Onların bu yöndeki istek ve talepleri de yine bizim ana çalışma noktamız olacaktır” diye konuştu.

Köybaşı, Nevşehir'in modern ve çağdaş bir kent konumuna gelebilmesi için belediye başkanları ve sivil toplum örgütleri ile ciddi bir çaba içerisine girdiklerini belirterek, ilk etapta 2 bin 600 konut ve sosyal donatılarının yer aldığı Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi ve önümüzdeki günlerde uygulamaya alınacak 2 bin 200 konut ve sosyal donatıları ile de Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi için çaba harcayacaklarını belirterek, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın büyük katkı ve yardımları ile projelerin kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi. Köybaşı, “TOKİ artık Nevşehir'in vazgeçilmezi haline geldi. Ürgüp ilçemizde bin ve Gülşehir ilçesinde de 500 konutun sosyal tesisleri ile birlikte yapımına ilişkin protokolü imzaladık. Kısa sürede bu kapsamlı çalışmalar başlayacaktır” diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede ise, AK Parti döneminde hayata geçirilen KÖYDES ve BELDES projeleri ile köy ve beldelerde temel manada alt yapının köklü bir şekilde çözüme ulaştırıldığı izlenimi edindiklerini dile getirdi. Nevşehir'in daha modern bir kent görüntüsü içerisinde bulunması amacıyla Ankara'da yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Dede, “Tüm çaba ve isteğimiz milletimizden aldığımız oyları, onların ak sütü gibi helal hale getirmektir. Nevşehir'in eğitim anlamında en köklü çalışmalarından biri olan Nevşehir Üniversitesi hali hazırda 3 bin 500 öğrenci ile eğitim görüyor. Bu sayı, bu yılki kontenjan artışı ile birlikte 5 bin 200'e çıkmış olacak” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 12:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?