4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Topçu'dan Günay'a sert tepki!

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ünlü piyanist İdil Biret'in Topkapı Sarayı'ndaki konseri sırasında yapılan eylemi kınaması ile ilgili olarak, "Sayın Bakan böyle ayak üstü, olur olmaz yerlerde, olur olmaz laflar ediyor. Bu, kendisinin köksüz ve sığ siyasetçi olduğu kanaatini hepten güçlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Yalçın Topçu, Abdullah Çatlı'nın kardeşi Zeki Çatlı ile birlikte Nevşehir Asri Mezarlığı'na giderek Abdullah Çatlı'nın mezarına çiçek bıraktı. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Topçu, İdil Biret'in Topkapı Sarayı'ndaki konseri öncesinde Alperen Ocakları üyesi bir grubun saldırı girişimine tepki gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın açıklamalarına sert cevap verdi.

'Kötü söz sahibine aittir' sözünü hatırlatan Yalçın, "Sayın Bakan böyle ayak üstü, olur olmaz yerlerde olur olmaz laflar ediyor. Bu, kendisinin köksüz ve sığ siyasetçi olduğu kanaatini hepten güçlendiriyor. Toplumda öyle bir kanaat var. Şimdi toplum diyor ki, 'Bunun kökü yok, sığ, dün bir partide genel sekreterdi, bugün ise bir partide bakan.' Zaten bu söylediği sözler de toplumun bu tespitini doğruluyor. Yani asıl maksat orası değil, bu planlanmamış, kurgulanmamış. Gençler aslında Doğu Türkistan'daki zulmü kınamak için bir faaliyetten dönerken orada organizatörün işgüzarlığı veya ticari kaygısıyla hazırladığı bir pankart görüyorlar. Topkapı Sarayı'nın kapısındaki pankartta diyor ki, "Minderini kap, şarabını kap, İdil Biret'i dinlemeye Topkapı Sarayı'na gel." Nerede dinleyecek, birinci avluda. Ne o birinci avlu, Osmanlı orduları sefere çıkarken dua avlusu olarak bilinen bir avlu, orası o. Peki onun yanında ne var, 50 metre ilerisinde kutsal emanetlerin bulunduğu yerler var. Kutsal emanetlerin olduğu yerde de 24 saat kesintisiz Kur'an okunuyor. Gençlerin baktığı durum bu. Bunun üzerinden yani 35 kişilik bir grup gencin milli, manevi değerlere gösterdikleri duyarlılıktan ötürü savaş baltaları çıktı. Zaten bu memlekette kim ezan derse, kim vatan derse, kim bayrak, devlet, millet derse şahıs olsun, siyasi parti olsun insaf ölçülerini bir tarafa bırakarak yüklenirler, şimdi onu yapıyorlar" iddialarında bulundu.

Yalçın Topçu, daha sonra Abdullah Çatlı'nın annesini ziyaret etmek üzere mezarlıktan ayrıldı. Topçu'nun daha sonra bir basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 17:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?