4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Toplu iş görüşmelerinde mutlu son

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi ile Nevşehir'in Kozaklı Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş görüşmeleri anlaşma ile noktalandı.

Kozaklı Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, yaptıkları anlaşmayı yılın en iyi sözleşmesi olarak nitelendirdi.

Halil Özdemir, 1 aydır devam eden toplu iş sözleşme görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığını söyleyerek, "2 yıl geçerli olacak sözleşmede, ilk yıl ücret ve sosyal haklarda yüzde 26, ikinci yıl ise yüzde 27 oranında bir artış kaydedilecektir. Buna göre yaklaşık 800 YTL alan bir üyemizin maaşı ilk yıl için bin 100 YTL'ye ikinci yıl için ise bin 400 YTL'ye kadar çıkacaktır. Bu toplu iş sözleşmesi İç Anadolu Bölgesi'nde yapılan en iyi anlaşmadır" dedi.

Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik ise maaş zammı konusunda belediye bütçesini sonuna kadar zorladıklarını ifade etti. Çelik, "İnşallah bu artışlar çalışanlarımıza bir motivasyon olur ve hizmetlerimizin kalitesini bir nebze daha yükseltebiliriz" diye konuştu.

Yaklaşık 40 sendika üyesini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi, 14 Temmuz 2010 tarihinde sona ereceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 13:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?