3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Toplu iş sözleşmesinde mutlu son

Nevşehir Belediyesi'nde HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı 283 işçi adına yaklaşık 2 aydan beri devam eden Toplu İş sözleşmesi görüşmeleri mutlu son ile tamamlandı.

1 yıllık süre ile geçerli toplu iş sözleşmesi ile işçi ücretlerine refah payı da düşünülerek enflasyon rakamlarının üzerinde artış sağlandı.

Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir'e hizmet eden işçilerine Türkiye'nin en iyi maaşını veren ve işçisinin sosyal düzeyinin katmerleşerek arttığını görmekten mutlu olan bir belediye başkanı düşüncesi ile hareket ettiğini belirterek "Ben işçimin tahminlerin daha da üzerinde maaş almasını isteyen bir belediye başkanıyım. Toplu İş Sözleşme görüşmeleri sırasında da işçilerimize imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak en iyi artışı sağladığımıza inanıyorum. Burada sendika yöneticilerine de teşekkür ediyoruz. Gerek işçimizin ve gerekse de işveren konumundaki Belediyemizin hakkını dengeli bir şekilde savunarak ciddi bir çalışmayı ortaya koydunuz. Bizlere bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşatmadınız.Bu konuda da sendikanıza teşekkür ediyorum. İmzaladığımız sözleşmenin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert ise, imzalanan sözleşmenin öncelikli olarak Nevşehir, sendika ve işçilere hayırlı olmasını diledi. Sert, "İmkanlar dahilinde Nevşehir belediyesi ile bir denge sağlamaya çalıştık. Biz hiçbir zaman işvereni bir hasım olarak görmüyoruz, sosyal ortak olarak görüyoruz. Kendimizi Belediyenin bir parçası olarak görüyoruz. Hem işveren ve hem de işçi arasında bir denge oluşturuyoruz" şeklinde konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Nevşehir Belediyesi'nde çalışan 283 işçinin ücretlerine refah payı da düşünülerek enflasyon rakamlarının üzerinde artış sağlayan sözleşmeye daha sonra imza koydu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 13:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?