6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Toplu iş sözleşmesinde mutlu son

Nevşehir Belediyesi ile HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında bir süreden beri devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Bir yıl süreyle geçerli olacak yeni sözleşmeye göre, işçi ücretlerinde ve sosyal haklarda yüzde 14 oranında bir artış sağlandı. 

1 Mart 2007 tarihinden itibaren geçerli olacak 2007 yılı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde son aşama Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir arasında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hasan Ünver'in makamında gerçekleşen görüşmelerde, Hizmet-İş Sendikası'nın işçi günlük yevmiyelerinin 20 YTL'den 24 YTL'ye yükseltilmesi yönündeki isteğine, Belediye Başkanı Hasan Ünver, hedeflenen bu limitteki ücrete 25 YKr daha ekleyerek 24 YTL 25 YKr olarak belirlenmesine ilişkin kararı, sözleşmeyi yürüten Özdemir ve diğer işçi temsilcileri tarafından oldukça olumlu karşılandı. 

Başkan Hasan Ünver, Türkiye'nin işçi ücretleri konusunda en etkili belediyelerinden biri olan Nevşehir Belediyesi'nde işçilerin günlük yevmiyelerinin 50 YTL'ye kadar yükseltilmesi gerektiğine inandığını belirterek, eldeki imkanların ancak bu seviyede olunmasını gerekli kıldığını belirtti. Ünver "2007 yılı mart ayından itibaren geçerli olacak yeni sözleşme ile işçilerimizin ücretleri ve sosyal haklarında yüzde 14 dolayında bir artış sağlanmıştır. İşçilerimize verdiğimiz ücret analarının ak sütü gibi helal hoş olsun. Benim işçimin evine bir ekmek fazla girerse bundan ben erişilmez bir mutluluk ve onur duyarım. Cefakar ve fedakar işçilerim gece gündüz ayrımı yapmadan çaba harcıyorlar. En iyi şartlar içerisinde hayatlarını sürdürmeleri en büyük dileğim" dedi. 

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir de, işçilere gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, Ünver'e teşekkür etti. 

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Okur, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Sekreteri Serhat Çelik ve Hizmet-İş Sendikası Nevşehir Baş Temsilcisi Ramazan Başbuğ'un da katıldığı toplu iş sözleşmesinin önümüzdeki hafta imza altına alınacağı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2007 Cumartesi 11:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?