5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Toplu sözleşmede mutlu son!

NEVŞEHİR BELEDİYESİ'NDE TOPLU SÖZLEŞME

Nevşehir Belediyesi'nde HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş sendikası üyesi 239 işçiyi ilgilendiren Toplu İş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.1 yıl süre ile geçerli olacak Toplusözleşmeye işveren olarak Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Hizmet-İş Sendikası adına da Hizmet-İş Sendikası Genel Mali Saymanı Metin Eser imza koydu.

2010 yılı Toplu İş Sözleşmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,Nevşehir Belediyesi'nde çalışan işçilerin hayat standartlarının daha da üstün düzeye ulaştırılması için çaba harcadıklarını söyledi.

İmkanlar çerçevesinde 6 yıldan beri olduğu gibi en iyi rakamlarda işçilerin maaş alabilmesine çaba harcadıklarını dile getiren Ünver,işçilerin aileleri ile birlikte daha fazla alım gücüne sahip olabilmesinin gerektiğine inandıklarını ve bunu da sendikanın öngördüğü rakamlar kapsamında verdiklerini söyledi.

Ünver "Hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz oldukça üst düzeyde bir rakamı toplu sözleşmede taahhüt etmiyoruz.Bir yanda hem ödeyemediğiniz bir maaşa imza atacaksınız,hemde taahhüt ettiğiniz rakamı veremeyeceksiniz.Böyle bir anlayış asla olamaz Mutlaka ödeyebileceğiniz bir maaşa imza atacaksınız ve hiç bir şekilde de işçinizi mağdur etmeyeceksiniz.6 yıldan beri Hizmet-İş Sendikası ile sözleşme imzalıyoruz.İşçimizin bu sözleşme ile eline geçen para kuruşu kuruşuna Helal-i hoş olsun.Benim işçim,belediyede yaptığı işi kendi işi gibi görerek yapar.Keşke işçimiz için daha fazlasını verebilsek,ama bu günkü imkanlarımız işçilerimize bu denli bir rakam vermemizi gerektiriyor,inşallah daha iyi şartlara sahip olduğumuzda işçi kardeşlerimize daha fazla oranda bir ücret ödemesi yaparız. Benim işçimin hepsi alnının teri ile bu parayı kuruşuna kadar hak ediyor."dedi.

Ünver,1 yıllığına imza altına aldıkları toplu sözleşmenin Nevşehir Belediyesi'nde görev yapan işçilere hayırlı olmasını diledi.

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir'de 6 yıldan beri Nevşehir Belediye başkanı Hasan Ünver ile toplu sözleşme masasına oturduklarını belirterek,her zaman işçinin lehine olabilecek düzeyde bir rakamın işçiye yansımasına çaba harcadığını belirterek,Ünver'e işçilere yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Hizmet-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Metin Eser'de işveren tarafından iş barışının en etkin bir şekilde sağlanabilmesi ve gününde maaşların alınmasının işçilerin daha uyumlu bir çalışmada oldukça önemli olduğunu belirterek, gerçekleştirilen sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Daha sonra Nevşehir Belediyesi'nin çeşitli hizmet birimlerinde görev yapan Hizmet-İş Sendikası üyesi 239 işçiyi ilgilendiren 2010 yılı Toplu İş Sözleşmesi Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Hizmet-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Metin Eser tarafından imzalandı.

Toplu İş sözleşmesi ile işçi ücretlerine yüzde 11 oranında bir zam uygulanırken,3.75 TL olan günlük yemek ücretleri de yeni sözleşme ile birlikte 5 TL'ye yükseltildi.

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile ortalama işçi ücretleri 210-270 TL arasında değişen oranlarda zamlanmış oldu.

NEVŞEHİR BELEDİYESİ'NDE TOPLU SÖZLEŞME
NEVŞEHİR BELEDİYESİ'NDE TOPLU SÖZLEŞME
NEVŞEHİR BELEDİYESİ'NDE TOPLU SÖZLEŞME
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 14:46:04
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 14:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?