5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Trafik Haftası kutlamaları başladı

NEVŞEHİR'DE KARAYOLU TRAFİK HAFTASI KUTLAMALARI

Nevşehir'de Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri, kortej yürüyüşü ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda yapılan törende, Nevşehir Valisi Osman Aydın kutlama komitesi adına anıta sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törene Vali Osman Aydın'ın yanı sıra Garnizon Komutanı Jan. Albay Turgay Aras, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Emniyet Müdürü Dr.Ömer Gurulkan, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Toprak, trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını arttırmak amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi gününün 'Karayolu Trafik Güvenliği Günü' ve bu günü takip eden haftanın ise 'Karayolu Trafik Haftası' olarak kutlandığını söyledi.

Trafik unsurlarının araç, yol ve çevresi ile insan olduğunu ifade eden Toprak, bunlardan sürücü, yaya ve yolculardan oluşan insan unsurunun trafik kurallarını bir yaşam biçimi olarak kabullenmesi gerektiğini vurguladı. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Toprak, "Karayolu Trafik Haftası, bu eğitim faaliyetlerinden birisidir. Haftanın amacı, mümkün olduğu kadar çok sayıda yol kullanıcısına ulaşılarak trafikte riskler ve kurallar konusunda bilinçlendirmektir. Bu bilinçlenme, özellikle sürücüleri cezalandırarak değil, isteyerek kurallara uyma düzeyini arttırmayı sağlamaktır." dedi.

Vali Osman Aydın ise konuşmasında, trafik ihlallerinin büyük bir bölümünün insan unsurlarından kaynaklandığını vurguladı. Trafikte karayollarının ne kadar iyi hale getirilirse getirilsin insan unsurlarını ihmal etmenin mümkün olmadığını ifade eden Vali Aydın, "Trafik Haftası'nda önemli olan anasınıflarından başlayarak çocuklarımızın trafik konusunda eğitilmesi gerek. Bunun yanı sıra da sürücülerimizi trafik kuralları konusunda bilinçlendirmemiz şart. Eğer biz yeterli duyarlılığı gösteremezsek daha çok kazalarla karşılaşırız. Sürücülerimiz hiçbir zaman yolların sadece kendilerine ait olmadığını unutmasınlar. Bu yollardan başka sürücülerinde hakkı olduğunu ve trafik kurallarına uydukları zaman can ve mal güvenliğini koruyacaklarını akıllarından çıkarmasınlar." diye konuştu.

Konuşmaların ardından hafta dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Osman Aydın ve Garnizon Komutanı Jan.Albay Turgay Aras tarafından verildi.

Ticari taksi şoförlerinden yılın örnek sürücüsü seçilen Salih Köse, halk otobüsü şoförlerinden yılın örnek sürücüsü Seyfi Doğan ve kamyon şoförlerinden yılın örnek sürücüsü Ercan Uyanık'a ödülleri ise Belediye Başkanı Hasan Ünver, Emniyet Müdürü Dr.Ömer Gurulkan ve Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa tarafından verildi.

Tören Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileri ile son buldu.

NEVŞEHİR'DE KARAYOLU TRAFİK HAFTASI KUTLAMALARI
NEVŞEHİR'DE KARAYOLU TRAFİK HAFTASI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 12:55:05
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 20:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?