4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Trafik Haftası kutlamaları başladı

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Nevşehir'de çeşitli etkinlikle kutlanmaya başlandı.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak sabah saatlerinde Trafik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin yanı sıra ilköğretim okulu öğrencilerinin Türk bayrakları ve trafik ile ilgili ellerinde taşıdıkları çeşitli dövizlerle gerçekleştirilen yürüyüş Paşa Konağı önünden başlayarak Nevşehir Valiliği'ne kadar sürdü.

Yürüyüşün ardından Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen kutlama programına Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Esat Mahmut Apaydın, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Okur, Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygı ve İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan katıldı.

Kutlama komitesi adına Vali Hacımustafaoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Burada konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Türkiye genelinde alınan tüm önlemlere rağmen trafik kazalarının en alt seviyeye çekilemediğini belirterek, meydana gelen kazalarda her yıl binlerce kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda vatandaşın yaralandığını belirtti.

Vali Hacımustafaoğlu, "Trafik ülkemizde gündemin ilk sıralarını hep meşgul etmiştir. Trafik kazaları toplumun her kesimini ve insan hayatını yakından ilgilendirmekte, etkilemekte. Yol açtıkları kazalar ölüm, sakatlık, yaralanma gibi maddi ve manevi zararlar dışında ülke ekonomisine de büyük kayıplar vermektedir. Son yıllarda bütün Türkiye'de ve özellikle Nevşehir'de ulaşım altyapısı, komşu illerle, ilçelerle ve tüm köylerle mükemmele yakın hale gelmiştir. Ancak; Türkiye'de olsun ilimizde olsun çok azalmış ama, beklendiği gibi en az seviyeye indirilememiştir. 2008 yılı içinde Türkiye'de 410 bin trafik kazasında 300 bin insanımız hayatını kaybetmiş, 150 bin insanımız yaralanmıştır. Nevşehir'de de alınan bütün tedbirlere rağmen bin 50 trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazalarda 14 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 800 kişi yaralanmıştır. Yapılan araştırmalarda en büyük hatanın yüzde yüze yakın bir oranla sürücülerimizde ve yayalarımızda, yani insanda olduğu tespit edilmiştir. Özellikle trafik kurallarına uymamak, çok sürat yapmak trafik kazalarına başlıca sebep. Burada da toplumsal eğitim kendini göstermekte. Biz trafik hizmetlerinde görev alan güvenlik kuvvetlerimiz, eğitim programları ile personelimizi yetiştirmekte, güvenli bir trafik için düşünmekte ve her türlü önlem, tedbir alınmaktadır. Yani güvenlik kuvvetlerimiz eğitime yoğun iş güçlerine rağmen çok büyük önem vermekte" dedi.

Vali Hacımustafaoğlu'nun konuşmasının ardından öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları gösterisi törene katılanlarca ilgiyle izlendi. Törende son olarak hafta nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve hafta dolayısıyla değişik kategorilerde yılın şoförü seçilenlere ödülleri verildi

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 14:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?