4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Trafik kurbanı polise hazin tören

Nevşehir'de otomobilinin takla atması sonucu hayatını kaybeden polis memuru Murat Hamleci için Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Dün Aksaray'dan görevli olarak Nevşehir'e gelirken Acıgöl ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli polis memuru Murat Hamleci (38) için, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Törene Nevşehir Vali Vekili Ruhi Paker, Vali Yardımcıları Hüseyin Ergi ve Mustafa Kemal Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Esat Mahmut Apaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, Nevşehir Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, Aksaray PMYO Müdürü Naci Uğur, Hamleci'nin ailesi ve meslektaşları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve polis memuru Murat Hamleci'nin özgeçmişinin okunmasının ardından, İl Müftüsü Süleyman Aktaş tarafından kısa bir konuşma yapıldı. Konuşmasında şehitlik mertebesinin önemine değinen Aktaş, Hamleci'nin ailesine ve emniyet teşkilatına başsağlığı diledi. Tören, İl Müftüsü Süleyman Aktaş tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Törende bayan polis memurlarının yardımı ile ayakta durabilen Hamleci'nin eşi Ayşenur Hamleci, 6 yaşındaki kızı ve annesi Müzeyyen Hamleci ise Türk bayrağına sarılı tabuta uzun süre sarılarak gözyaşı döktü. Polis memuru Murat Hamleci'nin cenazesi, daha sonra Kurşunlu Camii'ne götürülerek öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kaldırım Mezarlığı'na defnedildi.

Nevşehir Devlet Hastanesi'ne 3 polis okulu öğrencisi getiren polis memuru Murat Hamleci'nin kullandığı 50 DY 318 plakalı otomobil, yağışlı hava dolayısıyla kayganlaşan yoldan çıkarak takla atmıştı.

Kazada Murat Hamleci ve Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrencisi Halil Sizer olay yerinde hayatını kaybetmiş, polis memuru Hamleci'nin kızı 6 yaşındaki Elif ile Aksaray PMYO öğrencileri Abdullah Çağrı Kahraman ile Erman Akın ise yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 15:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?