4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Transit Festival Kapadokya'da

Avrupalı ve Ortadoğulu aktör, müzisyen ve dansçıların katılımıyla gerçekleştirilen Transit Festival, İstanbul'un ardından Kapadokya'ya taşındı. Festival kapsamında sanatçıların trafikte yaptığı gösteri hem araç sürücüleri hem de vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Bu yıl 3.'sü yapılan ve İstanbul'un ardından ilk kez Kapadokya'ya taşınan Transit Festival kapsamında; Bulgaristan, İspanya, Norveç, İsrail, Türkiye, ABD, Fransa ve İtalya'dan gelen 17 dansçı, müzisyen ve aktör çeşitli gösteriler sunuyor. Nevşehir'in önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar'ın ev sahipliği yaptığı festivalde, sanatçıların farklı mekanlarda yaptıkları gösteriler büyük beğeni topluyor. Son olarak kasaba içerisinde trafiğe açık bir alanda gösteri yapan sanatçılar, yoldan geçen araç
sürücülerinin şaşkın bakışları arasında hem turistleri hem de kasaba halkını eğlendirmeye çalıştı. Zaman zaman araç sürücülerinin ve kasaba halkının da eşlik ettiği gösteriler, hafta sonuna kadar devam edecek. Festival Koordinatörü Türk sanatçı Defne Erdur Bekdik, festivalin amacının farklı altyapılardan ve birikimlerden gelen artist ve izleyicileri doğaçlama pratiği ve performans sanatları içerisinde dans, müzik ve görsel sanatlar yoluyla bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Bekdik, "Bu yıl vurgumuz doğaçlama pratiğinin performatif yönünde. Sanatçıların işbirliği yapabilmesi için yeni alanlar açmaya çalışırken, bir yandan da yeni bir izleyici kitlesine çağdaş gösteri sanatlarına doğru bir açılım sunuyor olacağız" dedi.
Festivalin Fransız sanat direktörü Yanael Plumet ise, "Burada enteresan olan, sanatımızı yaparken bizi izleyen halkın katılımı ve desteği. Biz bir performans gerçekleştirirken onlar da varlıkları ile bize destek oluyor. Bu bizim için çok enteresan ve çok güzel" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 12:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?