3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Tuğba Ekinci artık olgunlaşmış!

Sivri açıklamaları, girdiği polemikler ve son albümünde yer alan 'Condom' adlı şarkıyla uzun süre kendinden söz ettiren Tuğba Ekinci, polemiğe girmeyi kendisinden önce mesleğe başlayanlardan öğrendiğini, ancak olgunlaşarak 2010'a yakışır biri olmaya karar verdiğini söyledi.

Tuğba Ekinci, hafta sonu Kapadokya'da sahne aldı. Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bulunan Adonis Disco'da hayranlarıyla buluşan güzel sanatçı, yine çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlk albümünün ardından sürekli sanatçılarla girdiği polemiklerle adından söz ettiren Ekinci, polemiğe girmeyi kendisinden önce mesleğe başlayan sanatçılardan öğrendiğini belirtti.

Bu şekilde gündeme gelmek istemediğini ve artık geçmişteki sanatçıları örnek almadığını vurgulayan Tuğba Ekinci, "Artık fazla polemiğe girmiyorum, bunun olgunlukla ilgisi var. Polemik yapılmak istense çok basit yapılıyor. Bu mesleği bizden önce yapanlardan onu öğrenmiştik, onun büyük bir şey olduğunu sanıyorduk. Ne yazık ki büyük bir şey değilmiş, onun için 2009-2010'a yakışan tipler olmaya çalışıyorum açıkçası. Ben ve benim gibiler var. Geçmiştekileri örnek almıyoruz artık" dedi.

Son albümünde yer alan 'Condom' adlı şarkısının çok iyi tepkiler almamasını, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) henüz girememiş olmasına bağlayan Ekinci, AB'ye üye olduğu takdirde Türkiye'den de bu şarkı üzerine daha olumlu tepkiler alacağına inandığını kaydetti. Bu şarkı ile AIDS ve aile planlaması konusunda insanlara bir mesaj vermeye çalıştığını söyleyen Ekinci, şarkıyı eleştirenleri ise fikir sahibi olmamakla suçladı.

Ekinci, "Bu benim ikinci albümümdü ve severek yaptım. AB'ye girmiş olsak daha çok
dikkat çekerdi. Girdiğimiz zaman da çok dikkat çekeceğine eminim. 'Condom' dedim çünkü. Ama girmiş olsaydık çok fazla iyi tepki alırdım. Türkiye'de biliyorsunuz bazı şeyleri yapmak için fikir sahibi olmanız lazım. Fikir sahibi iseniz yapabiliyorsunuz ve karşınızdakinin de o fikre açık olması lazım. Kesinlikle fazla polemiğe yer vermedik bu şarkıda. 'Asker' şarkısı çok fazla polemiğe yer açmıştı, ama bunda yer vermedik. Abuk subuk sorular soruldu cevap vermedik, çünkü bu tamamen klinik bir vaka. Bütün dünyanın AIDS ile çok fazla mücadele ettiğini biliyoruz, aile planlamasına da dikkat çekmek istedik" diye konuştu.

Şarkıcı kimliğinin yanı sıra önümüzdeki günlerde bir televizyon programı ile sevenlerinin karşısına çıkacağını açıklayan Ekinci, bu işte de başarılı olacağını iddia etti. Bu arada yeni albümü için Sezen Aksu ve Nazan Öncel ile görüşmelerde bulunacağını kaydeden Ekinci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi bir televizyon şovu düşünüyoruz. Ciddi bir kanalda, ama kısmet meselesi. En güzeli olsun diye uğraşıyoruz. Herkes yaptı biliyorsunuz; Seda Sayan, Gülben Ergen, Petek Dinçöz, Hülya Avşar yaptı bir ben kaldım. Allah kısmet ederse başarılı olacağım. Yeni bir albüm için henüz erken, ama Nazan Öncel ve Yıldız Tilbe'den randevu aldım. Onların yanına birkaç hafta içinde gideceğim. Eğer iyi bir şarkı çıkarsa ben dayanamam hemen albüme dökerim. Ama zannederim 'Sabreden derviş muradına ermiş', çok da fazla aceleci davranmamak lazım."

Tuğba Ekinci, sahne aldığı Adonis Disco'da gecenin ilerleyen saatlerine kadar seslendirdiği şarkılarla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?