4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Tüketici şikayetlerinde düşüş!

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Tüketici Hakem Heyeti NTSO Temsilcisi Faruk Yılmaz, son dönemlerde gerçekleşen tüketici şikayetlerinde önemli bir düşüş meydana geldiğini ve bunun da sevindirici bir durum olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda Tüketici Hakem Heyeti'ne gelen şikayetlerin muhtelif dönemlerde önemli artışlar gösterdiğini hatırlatan NTSO Tüketici Hakem Heyeti Temsilcisi Faruk Yılmaz, özellikle alıcı ve satıcıların karşılıklı bir şekilde uyumlu davranmaları, her iki taraf arasında da iyi niyet anlayışlarının artması neticesinde heyete ulaşan şikayetlerde azalma yaşandığını söyledi.

Önceki yıllar içerisinde kapıdan satışlar nedeniyle Tüketici Hakem Heyeti'ne ulaşan şikayetlerin, yapılan bilinçlendirme çalışmaları neticesinde önemli ölçüde azaldığını da hatırlatan Yılmaz, "Oda olarak yaptığımız uyarılar sonucunda, halkımız kapıdan satışlarda daha dikkatli davranmaya başladı. Bu konudaki şikayetlerin azalması bunun açık bir göstergesidir. Yerleşik esnaf ile ilgili olan şikayetlerin azalması da alıcı ve satıcı arasında karşılıklı iyi niyet kuralının çok iyi işlediğini ve karşılıklı uyumun bir göstergesidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 10:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?