6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Tüp yüklü kamyon devrildi: 1 ölü

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, freni patlayan tüp yüklü kamyon yoldan çıkarak devrildi. Kazada araçtan fırlayan şoför Mahmut Yıldız, tüplerin altında kalarak hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre kaza, gece saatlerinde Hacıbektaş-Nevşehir karayolu, Gümüşkent beldesi yakınlarında meydana geldi. Mahmut Yıldız (59) yönetimindeki 41 F 6131 plakalı tüp yüklü kamyon, frenin patlaması neticesinde yoldan çıkarak yol kenarındaki boş bir tarlaya devrildi. Kazada kamyondan fırlayan şoför Mahmut Yıldız, aracın kasasından dağılan tüplerin altında kalarak hayatını kaybetti. Kaza sonrası kamyon kasasında bulunan yüzlerce tüp ise tarlalara dağıldı.


Olay yerine gelen jandarma ve polis ekipleri, tüplerin gaz kaçırması nedeniyle heyecanlı dakikalar yaşadı. Herhangi bir patlama ihtimaline karşı tedbir alan ekipler, kaza yerine itfaiyeyi çağırdı. İtfaiye erleri tarladaki tüpleri tek tek kontrol ederek gaz kaçıran tüpleri olay yerinden uzaklaştırdı. Bu arada kamyon şoförünün kimliğini tespit etmek isteyen jandarma trafik timleri, firma sahiplerine ulaştı. Telefon ile görüştüğü firma sahiplerine aracın şoförünün hayatını kaybettiğini ve ailesine ulaşılmasını isteyen jandarma, yetkililerden aracın şoförünün Sinan Cingöz isimli başka bir şahıs olabileceği bilgisini aldı. Daha sonra olay yerinde Metin Yıldız'a ait sürücü belgesine ulaşan jandarma, kazada hayatını kaybeden şoförün Metin Yıldız olduğunu belirledi.


Hurdaya dönen kamyon, çekici yardımı ile kaldırılırken etrafa dağılan tüpler de olay yerine gelen firma yetkililerince toplandı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 10:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?