6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Türbe dönüşü kaza

Nevşehir'deki Hacıbektaş Veli'nin türbesini ziyaret etmekten dönen ve İstanbul'dan aldığı yolcularını taşıyan Altur firmasına ait otobüs devrilerek şarampole yuvarlandı. Kazada, 4 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

İstanbul'dan Nevşehir'e Hacı Bektaş Veli Türbesine ziyaret için yolcularını götüren 34 VV 9092 plakalı otobüs, Kırıkkale-Kayseri Karayolu'nun 13'üncü kilometresindeki Hasandede Beldesi mevkiinde, otobüs sürücüsü Duran Şaniner'in direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu takla attıktan sonra sürüklenerek yaklaşık 10 metrelik bir şarampole yuvarlandı. Kazada, 4 kişiolay yerinde yaşamını yitirken, 30 kişi ise yaralandı.

Yaralılardan 27'si Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılırken, diğer 3 yaralı ise Kırıkkale Devlet Hastanesi'ne sevkedildi.

Kazada hayatını kaybedenlerin aynı aileye mensup oldukları öğrenildi.

Jandarma'dan alınan bilgiye göre, hayatını kaybedenlerin Doğan Kılıç ve Güzel Kılıç olduğu bildirilirken diğer iki cesedin kimliğinin belirlenemediği belirtildi.

Yaralılar, otobüs yokuş aşağı inerken, bir kamyonun aniden önlerine çıktığını ve paniğe kapılan sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybettiğini öne sürdü.

Kaza nedeniyle tek şeritli olarak trafiğe izin verilen yolda, otobüsü kaldırma çalışmaları devam ediyor.

DİĞER İKİ CESEDİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Nevşehir'deki Hacıbektaş Veli türbesini ziyaretten dönenleri taşıyan otobüsün takla atarak şarampole yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 4 yolcudan diğer 2'sinin de kimlikleri tespit edildi. Kazada ölen kişilerin isimlerinin Suna ve Arif Kılıç olduğu belirtildi.
DHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2007 Pazar 10:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?