6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

TÜRÇEP üyeleri Ankara'ya yürüyor

Maden Yasası'na tepki gösteren TÜRÇEP üyeleri Ankara'da Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşecek. Görüşme öncesi Nevşehir'de bir basın açıklaması yapan grup üyeleri, Türkiye'nin çeşitli illerinde yürütülen altın arama çalışmalarının sona erdirilmesini istedi.

İzmir Bergama, Artvin ve Kaz dağlarında gerçekleştirilen altın arama çalışmalarına tepki göstermek amacıyla Artvin, Çanakkale, Edirne ve Konya'dan 23 Kasım 2007 tarihinde hareket ederek Ankara'ya yürüyen Türkiye Çevre Platformu (TÜRÇEP) üyeleri Nevşehir'in Avanos ilçesinde bir basın açıklaması yaptı. 27 Kasım 2007 Salı günü Ankara'da Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşecek olan grup üyeleri, Avanos'ta ellerinde pankartlarla Çevre Bakanlığı'nın uygulamalarına tepki gösterdi.

Avanos Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen grup üyeleri adına bir konuşma yapan Niğde Çevre Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Abidin Özkaymak, doğa, orman alanı, çevre kirliliği demeden ülke topraklarının büyük bir kısmına maden arama ve işletme için ruhsat verilmesine ve orman arazilerinin 2B sıfatıyla satılmasına tepki göstermek için böyle bir eylem düzenlediklerini söyledi. Altın ve diğer madenleri çıkarma adına doğanın tüketilerek, yeşil alanların ve ormanların yok edildiğini belirten Özkaymak, hava, toprak ve su tüketiliyor. Yeraltı suları, su kaynakları, siyanür ile zehirleniyor. Yaşamın sürdürülebilirliği tehdit altında. Bu talan, bu soygun durmalıdır. Topraklarımıza, ormanlarımıza, yaşam kaynaklarımıza, yaşamımıza sahip çıkmalıyız. Altın aramaları durdurulmalıdır. Maden yasası, çevre korumacı, doğal değerlere sahip çıkan nitelikte yenilenmelidir" dedi.
Basın açıklamasının ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 15:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erhan öztürk IP: 85.110.31.xxx Tarih : 27.11.2007 01:56:38

sevgili hemşerilerim; neden avanos'tan başlıyorlar? bunun izahını ve cevabını sizler verin. Selam ve saygılar.