4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Turist rehberleri yasalarını istiyor

Kapadokya Profesyonel Turist Rehberleri Derneği (KARED) Başkanı Murat Dinç, ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan turizmin en önemli parçalarından biri olan rehberlerin, halen Türkiye'de bir yasalarının olmadığını söyledi.

KARED Başkanı Murat Dinç, yaptığı açıklamada, turizmin vazgeçilmez parçalarından biri olan rehberliğin Türkiye'de yasal olarak bir meslek dalı kabul edilmediğini belirterek, 'Turist Rehberleri Meslek Yasası'nın çıkarılması gerektiğini savundu.

Türkiye'deki rehberlerin şu anda en büyük sıkıntılarının bir yasalarının olmayışı olduğunu ifade eden Dinç, "Şu anda bizim mesleğimizin yasal bir statüsü yok. Bununla ilgili her değişen iktidar döneminde Kültür ve Turizm Bakanlıkları'ndan gerekli sözleri almamıza karşın her nedense yasa bir türlü çıkartılamıyor" dedi.
Türkiye'nin tanıtımına önemli katkılar sağlayan rehberlerin sorunlarının çözümü için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan destek beklediklerini söyleyen KARED Başkanı Murat Dinç, "Doktorlar, avukatlar mesleklerini icra ederlerken, kendi yasaları çerçevesinde hareket ediyorlar. Fakat rehberler, yasal olarak nerede olduklarını bilmiyorlar. Rehberleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı mı? Esnaf odası mı yönlendirecek? Rehberler bazen esnaf, bazen işçi, bazen de bir yerde çalışan eleman olarak nitelendiriliyor. Yani yasal bir boşluk var. Bu yasal boşluğun doldurulması lazım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 14:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?