3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Turist rehberleri yemekte buluştu

Kapadokya Turist Rehberleri Derneği Başkanı Murat Dinç, turist rehberlerin sıkıntılarının çözümü için bir an önce Rehberler Yasası'nın çıkartılması gerektiğini söyledi.

Dünya Rehberler Günü dolayısıyla, Kapadokya'da görev yapan profosyonel turist rehberleri ve turizm sektörü temsilcileri, Kapadokya Rehberler Derneği (KARED) tarafından, Nevşehir Altınöz Otel'de verilen yemekte bir araya geldi.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Biçiçi ve Müze Müdürü Halis Yenipınar'ın da katıldığı yemekte konuşan Kapadokya Rehberler Derneği Başkanı Murat Dinç, Türkiye'de rehberliğin hukuksal anlamda henüz bir meslek olarak tanımlanmamasının ülke çıkarları açısından eksiklik olduğunu söyledi.

Rehber Yasası'nın vakit geçirilmeden çıkarılması gerektiğini ifade eden Dinç, "Ülkemizin tanıtımında en önemli konumda bulunan turist rehberliğinin henüz hukuksal anlamda bir meslek olmaması, hem ülke çıkarları hem de bizim çıkarlarımız açısından büyük bir eksikliktir. Halen bakanlıkta beklemekte olan Rehber Meslek Yasası'nın bir an önce çıkması en büyük dileğimiz. Devam eden sıkıntılarımızın aşılmasında en önemli konu budur" dedi.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Biçici ise, Nevşehir'de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak her zaman turist rehberleri ile uyumlu çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bölgenin tanıtılmasında rehberlerin ne denli büyük öneme sahip olduklarını bildiklerini ifade eden Biçici, rehberlerin Dünya Rehberler Günü'nü kutladı.

Konuşmaların ardından Kapadokya Turist Rehberleri Derneği'ne yaptığı katkılardan dolayı, yaklaşık 20 yıldır turist rehberliği görevini yapan Soner Menekşe'ye, Dernek Başkanı Murat Dinç tarafından teşekkür belgesi verildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 11:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AKIN IP: 88.227.47.xxx Tarih : 22.02.2008 12:34:58

bölgemiz turizmine rehberlerimizin göstermiş olduğu çabalardan dolayı kutlar sayın DORAK TURİZM REHBERLERİNE AYRICA SAYGILARIMI ARZ EDERİM SAYIN Nevşehir VALİMİZ MEHMET ASIM HACIMUSTAFAOĞLU BEYE VE ANATOLİAN BALLOONS HALİL ULUER e bölgemiz turizmine yaptıkları öncülükten dolayı kutlarım ESRAM ANATOLİAN BALLOONS MELPEST TOUR TURİZM A.Ş adına saygılarımı sunarım