3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Turistler bağ bozdu

Kapadokya bölgesine tatil için gelen turistler, bölgede bulunan üzüm bağlarına girerek bağ bozumuna katılıyorlar.

Türkiye'nin peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya'da, sofralık ve şaraplık üzüm üretimi de son yıllarda hızla artıyor.

Bölgede Ürgüp ilçesi ve Mustafapaşa beldesi gibi turistik merkezlerde bulunan üzüm bağlarında eylül ayı ile başlayan bağ bozumu turistlerinde büyük ilgisini çekiyor.

Peribacalarını gezdikleri yerlerde karşılarına çıkan üzüm bağlarına girerek burada yöre halkı tarafından gerçekleştirilen bağ bozumlarına katılan Alman ve Fransız turistler, bir yandan da bol bol üzüm yiyor.

Açıklamalarda bulunan Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak, beldelerinde yetişen sofralık ve şaraplık üzümlerin Türkiye'nin en lezzetli üzümlerinden olduğunu söyledi.

Burada üretilen beyaz üzümlerin aynı zamanda yöre halkı tarafından eylül ayından itibaren ‘tevek’ adı verilen ağaç çubuklarına asılarak evlerin kiler bölümünde saklandığını ve üzümlerin bu şekilde tazeliğini koruyarak mart ayına kadar durabildiğini ifade eden Ak, "Turizmin yanı sıra üzümcülük bölgemiz için son derece önemli. Beldemizde bulunan çok sayıdaki üzüm bağı turistlerinde büyük ilgisini çekiyor. Zaman zaman karşılaştıkları yöre halkı ile birlikte bağ bozumuna katılan turistler, bölge üzümlerini bu şekilde tatma fırsatı da yakalıyor" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 12:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?