4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Turistler Kapadokya'yı atla keşfediyor

Kapadokya bölgesinde düzenlenen at turlarına yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.

Peribacalarıyla ünlü tatil yöresi Kapadokya'da, eşsiz güzellikteki vadilerin turistler tarafından keşfedilmesi için at turları düzenleniyor.

Son yıllarda sayıları giderek artan at çiftlikleriyle birlikte yaygınlaşan turlara, özellikle Avustralya ve ABD'li turistler büyük ilgi gösteriyor.

Rehberler eşliğinde, saatlik ve günlük olarak düzenlenen turlarda, turistler at sırtında Kapadokya'nın peribacaları ile süslü Aşk, Güllüdere, Beyaz ve Kılıçlar Vadileri'ni geziyor. Gezi sırasında verilen molalarda peribacaları ile vadilerin jeolojik oluşumu ve tarihte 'Güzel Atlar Ülkesi' olarak adlandırılan bölgenin tarihi hakkında bilgi alan turistler, bol bol fotoğraf çekiyor.

2 yıldır bölgede at turları düzenleyen Nomad Cave Otel yetkilisi Harun Korkmaz, araçlarla ulaşılamayan birçok vadiye turistlerin at sırtında giderek eşsiz güzellikteki Kapadokya vadilerini görme şansı yakaladığını söyledi.

Korkmaz, "Düzenlenen turlar öncesinde turistlere kısa bir binicilik eğitimi veriyoruz. Sonrasında 6-8 ve 10 kişilik gruplarla birlikte vadileri gezmeye başlıyoruz. Gezi sırasında turistler gezdikleri vadiler hakkında bilgi alıyor ve fotoğraf çekmelerine imkan sağlanıyor. Gün boyu süren turlarda vadilerde kahvaltı ve öğle yemeği molalarımız oluyor. Süresine göre 70-100 YTL arasında ücreti bulunan bu turlara son yıllarda Avrupalı turistler de büyük ilgi göstermeye başladı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 12:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?