4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Turistlerin Kapadokya tutkusu

Türkiye'nin önde gelen kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesine gelen Polonyalı turist sayısındaki artış dikkat çekiyor.

Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve ilginç yeryüzü şekilleri ile birlikte her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya bölgesine gelen turist sayısı her geçen yıl artıyor. Bölgeye son yıllarda özellikle Polonyalı turistlerin yoğun bir ilgi gösterdiğini belirten turizmciler, Polonyalı turist sayısının 5 yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 50 oranında arttığına dikkat çekti. Son yıllarda Avrupa ülkelerinde tanıtıma daha fazla önem veren bölge turizmcileri, bunun turist artışında önemli bir etken olduğunu ve Polonyalı turistlerin Antalya ile birlikte Kapadokya'ya ilgilerinin sürekli arttığını belirtti.

Polonya'da öğretmenlik yapan ve geçtiğimiz hafta evlenen Adam Koziel ve eşi Barbara Koziel, daha önce ismini çok duydukları Kapadokya'da balayı geçirmekten çok mutlu olduklarını söyledi. İsmini çok sık duydukları Kapadokya bölgesine arkadaşlarının tavsiyesi üzerine geldiklerini belirten Barbara Koziel, "Bence Türkiye çok güzel bir ülke. İlk önce Antalya'ya gittik ve oradan Kapadokya'ya geldik. Kapadokya'yı, peribacalarını döndüğümde çevremdeki insanlara nasıl anlatacağımı tam bilemiyorum. Buradaki güzellikleri tarif etmek imkansız. Sanırım kendilerinin gelip görmesi gerek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 11:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?