4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Turizm Bakanı Günay Nevşehir'de

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hacıbektaş-ı Veli Müzesi'ni ismine yakışır bir şekilde yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

Nevşehir gelen Bakan Ertuğrul Günay, Hacıbektaş-ı Veli Müzesi önünde Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, AK Parti Nevşehir milletvekili Erdal Feralan, Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan ve belediye başkanları ile daire müdürleri tarafından karşılandı.

Hacıbektaş ilçesinde restorasyonu devam eden müzede incelemelerde bulunan Bakan Günay'a, Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan bir brifing verdi. Restorasyon çalışmaları hakkında Günay'ı bilgilendiren Eldivan, "2008 yılı başında Hacıbektaş-ı Veli Müzesi Külliyesi'nde başlatılan restorasyon çalışmalarının 2009 yılı Ocak ayında tamamlanması planlandı" dedi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'ndan da ilçenin sorunları hakkında bilgi alan Günay, bakanlık olarak Hacıbektaş'a büyük bir önem verdiklerini söyledi. Hacıbektaş-ı Veli Müzesi'ni, Hacıbektaş-ı Veli ismine yakışır bir şekilde yeniden düzenleyeceklerini ifade eden Günay, 16-18 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapılacak olan Hacıbektaş-ı Veli'yi Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri öncesinde bazı restorasyon çalışmalarının tamamlanacağını kaydetti.

Günay, "Hacıbektaş-ı Veli, Anadolu'yu Anadolu yapan gerçek bir Türk. Gerçek bir insan. Gerçek bir Müslüman. Bu felsefeye hizmet etmek, Türkiye'ye hizmet etmek, hatta dünyaya hizmet etmektir. Hacıbektaş ilçesini ismine layık bir ilçe haline getirmek için elimizden gele her şeyi yapacağız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve beraberindekiler, Çilehane bölgesinde de incelemelerde bulunduktan sonra karayoluyla Yozgat'a hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 17:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?