4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Turizm Değerlendirme toplantısı yapıldı

Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen Turizm Değerlendirme Toplantısı, Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu başkanlığında yapıldı.

Nevşehir Valiliği toplantı salonunda Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Halis Yenipınar, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği Başkanı Ahmet Tok, Kapadokya Rehberler Derneği Başkanı Murat Dinç ve turizm alanındaki diğer sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, 2008 yılının turizm açısından Kapadokya için oldukça verimli geçtiğini ve 2009 yılında da bu gelişimin sürmesi için çaba göstereceklerini kaydetti. Kapadokya bölgesinin tanıtımı için Nevşehir Valiliği olarak yurt içi ve yurt dışında düzenlenen turizm fuarlarına da turizmcilerle birlikte katıldıklarını belirten Vali Hacımustafaoğlu, daha etkin tanıtım faaliyetlerinde bulunulması için turizmcilere önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Vali Hacımustafaoğlu, "2008 yılını iyi bir turizm sezonu olarak değerlendiriyoruz. Valilik olarak 2008 yılında yurt içi ve yurt dışındaki bazı turizm fuarlarına katıldık. 2008 yılında çok sayıda konuğu bölgemizde ağırladık. Birçok ülkenin cumhurbaşkanları, büyükelçileri, bakanları ve önemli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Kapadokya bölgesini gezdi. Kapadokya modası geçmeyecek bir bölge, turist sayısı da artmaya devam edecek, ama bizimde sunduğumuz hizmeti daha da ileriye götürmek, kalitesini sürekli olarak arttırmak gibi sorumluluğumuz var" dedi.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok ise, turizmin geçtiğimiz yıllara oranla 2008 yılında Kapadokya bölgesi için daha verimli bir yıl olduğunu kaydetti. 2008 yılı sonlarına doğru tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin henüz 2009 yılı başlarında Kapadokya için turizm sektöründe bir etkilenme hissedilmediğini, ancak bunun beklendiğini ifade eden Tok, "Türkiye ve Kapadokya için turizm sektörünün krizden en az etkilenen sektör olacağına inanıyoruz. Zaten bu krizin geleceğini tahmin ederek Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TUROFED olarak belirli çalışmalar yaptık. Tanıtım konusunda neler yapılacağı konusunda projeler ortaya konuldu. Korkumuz umarım gerçek olmaz ve 2009 senesini iyi geçiririz. Krizden nasıl etkileneceğimizi ancak Nisan ayında görebiliriz" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra 15-22 Nisan 2009 tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası ile ilgili taslak program görüşüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 14:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?