3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Turizm eğitimi çalıştayı yapıldı

TURİZM EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ortaklaşa düzenlenen Turizm Eğitimi Çalıştayı Nevşehir'de gerçekleştirildi.

Nevşehir'de Peri Tower Otel'de gerçekleştirilen Turizm Eğitimi Çalıştayı açılış törenine Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, YÖK Danışmanı Yrd. Doç. Ömer Açıkgöz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, turizm sektörü temsilcileri ve çeşitli üniversitelerden temsilciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, Türkiye'deki turizm eğitimi faaliyetlerindeki farklılıkların azaltılması ve ideal bir turizm eğitimi oluşturma çalışmaları kapsamında bu çalıştayı düzenlediklerini söyledi. Evkuran, "Bir hizmet sektörü olan turizmde eğitimin dolayısıyla insan kaynaklarının önemi tartışılmasız bir gerçektir. Türkiye gerek Bakanlığımızın yaptığı araştırmalarda gerekse de dünya turizmini izleyen, araştıran kuruluşların

tespit ettiği üzere, Türkiye bu hizmet sektöründe misafirperverliği ile, sıcaklığı ile, rekabette önemli bir avantaja sahip. Avrupa kamuoyu şunu biliyor ki; bir Avrupalının eşi ile, çocuğu ile en güvenli, en kaliteli, en rahat tatil yapacağı ülke sıralamasında Türkiye birinci sıradadır. Bütün bunlar birer sonuç. Bu sonucu doğuran şey ise tesislerimizin kalitesi, insanlarımızın niteliği ve hiç kuşkusuz Türk misafirperverliği" dedi.

YÖK Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Açıkgöz ise, turizm sektörünün işgücü açısından sorunları ve taleplerinin yanı sıra çalıştayda turizm fakültelerinde kurulması planlanan bölümler, turizm fakültesi ile turizm sektörü arasındaki ilişkiler ve mevcut turizm yükseköğretiminin sorunlarının ele alınacağını kaydetti. Açıkgöz, "Nevşehir'de Turizm Fakültesi'nin kuruluşu YÖK'te 22 Aralık 2008 tarihinde çıktı. Dolayısıyla Türkiye'de ilk defa turizm fakültesi kurulacak. Geçtiğimiz ayın içerisinde de Bakanlar Kurulu

kararnamesi ile fakültenin yasal kuruluş süreci tamamlandı. Bu çalıştayı çok önemsiyoruz, çünkü bu çalıştayın sonucunda turizm fakültesinin yapısını tartışacağız, turizm fakültesinin şeklini vereceğiz" diye konuştu.

Son olarak konuşan Vali Osman Aydın ise, Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin işsizlik sorunu olduğunu, işsizliği en aza indirebilmek için ise mutlak suretle hizmet sektörüne ve dolayısıyla turizme büyük destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Turizmin Türk ekonomisine ciddi boyutta bir döviz kazandırdığını ve bunun yanında yüz binlerce kişiye istihdam sağladığını belirten Vali Aydın bu anlamda son 20 yıl içerisinde Türkiye'de turizmde önemli bir büyümenin yakalanmasının son derece sevindirici olduğunu söyledi.

TURİZM EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 19:46:01
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 09:31:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?