5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Turizm Haftası kutlanıyor

NEVŞEHİR'DE TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

Nevşehir'de gerçekleştirilen Turizm Haftası kutlamaları programının açılışında konuşan Vali Osman Aydın, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin en iyi şekilde ağırlanması için bölge halkı ve turizmcilere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Turizm Haftası kutlama programı açılışı nedeniyle Nevşehir Valiliği önünde bir tören düzenlendi. Nevşehir Valisi Osman Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, daire müdürleri, turizmciler ve öğrencilerin katıldığı törende Atatürk Anıtı'na Nevşehir Valiliği, KAPTİD ve TÜRSAB çelenkleri sunularak saygı duruşunda bulunuldu.

Tören sonrası gazetecilere hafta dolayısıyla açıklamalarda bulunan Nevşehir Valisi Osman Aydın, yeni turizm sezonunun Kapadokya bölgesine ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. Sezona ciddi bir doluluk oranıyla başlandığını belirten Vali Osman Aydın, bölgeye gelen turistlerin en iyi şekilde ağırlanması için çaba göstereceklerini vurguladı. Vali Aydın, "Bu turizm sezonunda geçtiğimiz yıllara göre çok daha fazla umutluyuz. Şu anda rezervasyonlar bir hayli iyi ve sürekli olarak artıyor. Vatandaşlarımızdan, sektör temsilcilerinden ricam turistlerimize her zaman gerekli kolaylığı, yakınlığı sağlasınlar. Özellikle küçük esnafımız turistler için yüksek fiyat uygulaması yapmasın. Bir gele bölgeye gelen yerli ve yabancı kişilere turist gözüyle değil misafir gözüyle baksınlar. Yanlış bir hareket bölge turizmimizi baltalar." dedi.

KAPTİD (Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği) Başkanı Ahmet Tok ise, 20 yıldır ilk defa Turizm Haftası'nı keyifli bir şekilde kutladıklarını belirterek, "Bu sene katıldığımız fuarların ardından büyük bir turist yoğunluğu yaşıyoruz ve bunun sürmesini bekliyoruz. Şu anda otellerimiz tamamen dolu tabi bunu tanıtıma borçluyuz. Bizlerde bu tanıtımı hızlandırmak için bu hafta bölgemize Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 100'e yakın turizm yazarını ve gazeteciyi davet ettik. Yabancı konuklarımızı bir hafta süre bölgede ağırlayarak onlara Kapadokya bölgesini gezdireceğiz." diye konuştu.

NEVŞEHİR'DE TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI
NEVŞEHİR'DE TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 12:30:05
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 13:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?