4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Turizmciler 2009'dan umutlu

Dünya genelinde yaşanan ekonomik krize karşın Kapadokya bölgesinde, nisan ayının ilk günlerinde alınan rezervasyonlar yeni sezon öncesinde turizmcileri umutlandırdı.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok, 2008 yılının son aylarından itibaren tüm dünya genelinde kendisini hissettiren ekonomik krizin, turizm sektörünü ciddi oranda etkilemediğini söyledi.

Turizm çevrelerinde ekonomik kriz sonrasında 2009 yılında Türkiye'ye gelecek olan turist sayısında bir düşüş beklenmesine karşın 2009 yılı başından itibaren gerçekleştirilen erken rezervasyonlarla Kapadokya bölgesinde nisan, mayıs ve haziran aylarında büyük bir yoğunluk beklediklerini ifade eden Tok, bu yoğunluğun 2009 yılının ikinci yarısında da yaşanmasını umut ettiklerini açıkladı.

2008 yılı sonundan itibaren yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen fuarlara katılmalarının bunda ciddi bir etken olduğunu belirten KAPTİD Başkanı Tok, "Türkiye'de İzmir ve İstanbul'un yanı sıra yurt dışında İngiltere, Hollanda, İspanya, İtalya, Almanya ve Rusya'da çeşitli turizm fuarlarına katılarak burada Kapadokya bölgesinin tanıtımını gerçekleştirdik. Bu fuarlarda gerek ülkemize gerekse de Kapadokya'ya gösterilen ilgi son derece iyiydi. Kapadokya'ya en fazla turist Almanya'dan geldiği için ekonomik kriz nedeniyle biz özellikle Almanya'dan korkuyorduk. Ancak fuarda görülen ilgi çok fazla bir düşüş yaşanmayacağını bize gösterdi. Geçtiğimiz yıl Türkiye'ye gelen Alman turist sayısı yüzde 13 arttı, bu sene bu oranda bir büyüme bekleyemeyiz, ama yinede iyi olacak. Şu anda başta Almanya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinden ve Uzakdoğu'dan aldığımız rezervasyonlarla haziran ayına kadar bölgede ciddi bir turist yoğunluğunun olmasını bekliyoruz" dedi.

Kapadokya bölgesine Çin, Rusya ve İran'dan turist çekebilmek için son yıllarda gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gerekse de bölge turizmcilerin bir beklenti içerisinde olduklarını söyleyen KAPTİD Başkanı Ahmet Tok, bu konuda ileriki yıllarda KAPTİD olarak daha verimli bir tanıtım çalışması yapmayı hedeflediklerini aktardı.

Tok, "Rusya ve Çin'in yanı sıra İran'dan Kapadokya bölgesine turist çekebilmek için bir çalışma var. Bugüne kadar yapılan çalışmalardan istediğimiz verimi alamadık. Türkiye'ye Çin ve Rusya'dan gelen turist sayısı oldukça fazla olmasına karşın bölgemiz ne yazık ki bundan yeterince faydalanamıyor. Tabi ki 10 yıl öncesine kadar bu iki ülkeden gelen turist sayısında bir artış var, ancak bu bizim beklentilerimizin çok altında" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 12:52:40
Güncelleme :6 Nisan 2009 Pazartesi 13:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?