4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Turizmciler 2010'dan ümitli

KAPADOKYA'DA TURİZMCİLERİN 2010 BEKLENTİSİ

Kapadokya bölgesinde turizmciler, 2010 yılında bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısında ciddi bir artış bekliyor.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir yaptığı açıklamada, 2010 turizm sezonu öncesinde bölgeye yabancı tur acentelerinin ciddi taleplerinin olduğunu belirterek, turist sayısında yüzde 10'u aşan bir artış beklediklerini kaydetti.

Katıldıkları turizm fuarlarında Kapadokya'nın Almanya, Fransa gibi bölgeye çok fazla turist gönderen ülkelerin dışında özellikle Brezilya, İspanya ve Portekiz gibi ülkelerden büyük talepler aldığını ifade eden Demir, "Kapadokya için çok olumlu gelişmeler yaşanıyor. Katıldığımız turizm fuarlarında Türkiye'de İstanbul ile birlikte Kapadokya'ya çok ciddi bir talep söz konusu. 2010 yılı sanırım turist sayısı açısından 2009'un çok çok üstünde bir yıl olacak. Bu yıl geçtiğimiz yıla oranla en az yüzde 10'luk bir artış bekliyoruz. Şu anda Şubat ayında olmamıza rağmen bölgede bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Buda iyi geçecek bir turizm sezonunun habercisi. Şu anda çok olumlu bir tablo var karşımızda umarız bu tablo değişmez" dedi.

Doğa harikası peribacaları, yeraltı kentleri ve kayadan oyma kiliseleri ile Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin tanıtımına büyük önem verdiklerini de söyleyen KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, bu amaçla yurt içi ve yurt dışında düzenlenen çeşitli turizm fuarlarına katıldıklarını belirtti. Önümüzdeki günlerde İtalya'da bir turizm fuarına katılacakları kaydeden Demir, "Fuarlar bölge tanıtımı için çok önemli. Burada birçok turizm acentesi yetkilileri ve müşteriler ile görüşme imkanı yakalıyoruz. Buradan edindiğimiz izlenimlerde bize nasıl bir turizm sezonu yaşayacağımızın göstergesi oluyor. Şu ana kadar fuarlarda Kapadokya gerçekten Türkiye'nin gözde turizm merkeziydi. Bunun yanı sıra bizler için iç turizmde çok önemli. Bu amaçla 11 Şubat 2010'da İstanbul'da EMITT fuarında bölge olarak ciddi bir tanıtım yapacağız. Bu fuarların meyvelerini yeni turizm sezonu ile birlikte toplamaya başlayacağız." diye konuştu.

KAPADOKYA'DA TURİZMCİLERİN 2010 BEKLENTİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 14:33:03
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 14:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.170.8.xxx Tarih : 9.02.2010 15:48:53

Hep aynı her yıl artış war yazılır? ne hikmetse turizm gelirleriyle neleeeer yapıldığınıda açıklasanız? anlamak güç, küçük işletmeler  CAN çekişiyor hala artış var deniyor,CAPPADOCIA'da işsiz diz boyu hala turiz artışı var yazıılıyor nerde?? tanıtım sadece ve sadece GÖREME@UÇHİSAR  neden diğer yerler dağdanmı indi yoksa başaka ilemiii kayıtlıı çok yazık anlamakda güüç? defalarca yazıyorum...HEP... HER yılda yazacağım..ÖREN YERİİİ GELİRLERİYLE NELER??  YAPILDI NE HİZMETLER WERİLDİ DİYE??_________ boş laflar bunlar..gelirler  pamuk şekerii tabiiiiii???