4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Turizmciler finansal destek istiyor

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok, hükümetin turizmcilere finansal destek sağlaması gerektiğini söyledi.

KAPTİD Başkanı Ahmet Tok, turizmin Türk ekonomisinde lokomotif görevi üstlenen en önemli sektörlerden birisi olduğunu belirtti.

Akdeniz çanağındaki en iyi otellere sahip, 1 milyon yatak kapasiteli Türkiye'nin geçtiğimiz yıl 26 milyon turist tarafından ziyaret edildiğini ve bu sayede ülke ekonomisine 26 milyar dolar döviz girdisi sağlandığını vurgulayan Tok, Türkiye'deki en büyük hizmet sektörü olan turizmin istihdama da ciddi katkısının bulunduğunu kaydetti.

Tok, yaşanan ekonomik krizden çıkış için bu sektörün desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Küresel kriz şu anda gündemimizin en önemli maddesi. Hedefimiz krizin 2009 yılı ile sınırlı kalması ve fazlaca bir kayıp yaşanmamasını sağlamak. Bu özelliğiyle değerlendirildiğinde krizden en az etkilenen sektörde turizm oldu. Ne zaman biteceği belli olmayan bu krizin zararlarını asgariye indirmek için turizm sektöründeki firmalara hükümetin doğrudan destek vererek tanıtım bütçesini arttırması gerek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 14:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?