5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Turizmciler umutlu döndü

KAPADOKYA'DA TURİZMCİLER BREZİLYA'DAN UMUTLU DÖNDÜ

Turizmdeki pazar payını her geçen yıl artıran Kapadokya, 2011 turizm sezonunda, 190 milyonluk nüfusu ile dünyanın 5. büyük ülkesi konumundaki Brezilyalı turistleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta içerisinde Brezilya'nın Başkenti Rio de Janeiro'da düzenlenen ABAV Turizm fuarında Kapadokya ve İstanbul ağırlıklı olarak etkin bir şekilde Brezilya'daki Seyahat Acenteleri ve tur operatörlerine tanıtıldığını söyledi.

Brezilya'da turizm çevrelerince oldukça önemsenen bir fuar niteliğindeki ABAV Turizm fuarının oldukça verimli geçtiğini belirten Demir, gerek turizm acente ve gerekse tur operatörlerinin fuar boyunca Kapadokya bölgesine büyük ilgi gösterdiklerini kaydetti. Demir şöyle konuştu, " Brezilya gerçekten Kapadokya ve İstanbul'un etkin bir şekilde tanıtıldığı oldukça verimli bir fuardı. Katılım oranı ve alan itibariyle küçük bir fuar ama bir o kadar verimli bir fuar. Seyahat acentelerinin ve tur operatörlerinin direkt kartı ile girip bizden bilgi istediği bir fuardı.Fuar süresince Kapadokya bölgesinin daha ön planda ele alınmış olması,önümüzdeki günlerdeki artışların oranlarını gösterdiği gibi, THY 'nın Brezilya Direktörü Atagün Kutluyüksel adeta bir otelci, bir tur operatörü gibi, bir seyahat acenta işletmecisi gibi gibi, tüm yabancı tur operatörleri ile Kapadokya bölgesini konuşması bizim için oldukça onur verici bir şeydi.Gelmiş, görmüş bu kapsamda da memnuniyetini belirten insanların sayısı çok fazla idi.Gelmek isteyenler çok fazla.Bu konuda Brezilya'dan ciddi bir talep var. İstanbul ve Kapadokya olarak bunu çok iyi değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum. THY'nın Brezilya'ya günlük sefer düzenlemesi bizim için çok büyük avantaj. Kapadokya bölgesinin tanıtımı için ilk kez Brezilyaya gittik.Brezilya'lılar için sahil artık yaşamın bir dokusu.Dolayısıyla bu insanları başka taraflara çekme şansımız yok. İstanbul ve Kapadokya bu fuarın kaymağını yiyecek gibi geliyor bize."

KAPTİD Genel Sekreteri Demir, halen Türkiye futbol liglerinde oynayan Brezilya'lı futbolcuların bir turizm elçisi olarak tanıtımda etkin rol oynayabileceklerine de inandıklarını belirterek "Brezilya'lı futbolcuların tanıtıma önemli bir çekicilik kazandırması elbette önemli bir etken, ancak Brezilya'lı dini olarak Kapadokya bölgesi ile ciddi bir ilgi içerisinde.Bölgenin coğrafi konumu ve dini değerlerini çok iyi algılamışlar.Vadi ve kiliselerde gördükleri frensklerden etkilenmeleri,vadi yürüyüşleri ve balon turları da Brezilyalıların bölgemize karşı daha duyarlı olmalarında vazgeçilmez bir önem oluşturuyor.Brezilyalılar turizmden nasıl yararlanabileceklerini çok iyi biliyorlar.İnanıyorum ki 2011 turizm sezonu yoğun bir Brezilya akınına sahne olacak bir yıl olacak düşüncesindeyiz" diye konuştu.

KAPADOKYA'DA TURİZMCİLER BREZİLYA'DAN UMUTLU DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2010 Cumartesi 10:29:05
Güncelleme :30 Ekim 2010 Cumartesi 11:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?