4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Turizmciler yalnız cebini düşünüyor!

Kapadokya'da bölge turizmcileri tarafından gazetecilerin EMITT 2008 Turizm Fuarına davet edilmemesini eleştiren Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Asım Çapacı, "Turizmciler sadece ceplerini düşünüyor" dedi.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Asım Çapacı yaptığı açıklamada, 14-17 Şubat 2008 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen EMITT 2008 Turizm Fuarı'na (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyehat Fuarı), KAPTİD (Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği) tarafından gazetecilerin davet edilmemesine tepki gösterdi.

Son 3 yıldır KAPTİD tarafından aynı tutumun sergilenmesine dikkat çeken Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, bunun bölge turizminin tanıtımına büyük katkı sağlayan gazeteciler tarafından üzüntüyle karşılandığını söyledi. Çapacı, "Tabi ki bu konuda yerel yöneticileri suçlamak istemiyorum. Kapadokya turizm sektörüne marka olacak bir yerdir. Ama turizmcilerimiz Kapadokya'ya artık marka olarak bakmıyorlar. Özellikle de yerel medyayı turizmden ayırmak istiyorlar. Diğer illere nazaran Kapadokya fuarda sönük kalıyor. Turizmcilerimiz artık ellerini taşın altına koymak zorundalar. Biz gazeteciler olarak turizmciler tarafından küçümseniyoruz. Bizimde 3-4 meslektaşımızın EMITT fuarına gitmesini isterdik. Nevşehir'deki turizmciler, özellikle dışarıdan gelen turizmciler bölge halkına nazaran daha fazlalar. Buradaki turizmcilerimiz küçük kalıyor. Bölge turizmcilerimiz de kazanç kaybından dolayı fuara katılamıyorlar. Durum böyle olunca bizlerde davet edilemiyoruz. Çünkü dışarıdan gelen ve burada çalışan turizmciler yerel medyayı dışlıyorlar. Biz orada bulunsaydık diğer illerin yanında Kapadokya'nın tanıtımının nasıl olduğunu, diğer illerin tanıtımlarında neler önem verildiğini bir gazeteci gözüyle görmüş olurduk. KAPTİD tanıtım için bu zihniyetle yola devam ederse, bir arpa boyu yol alamaz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 09:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil IP: 85.106.191.xxx Tarih : 23.02.2008 10:29:19

sizde güçlü olun sizde kazanın kardeşim bölgenin en büyük balon firması hani hep yardımcı oluyordu hep övüyordunuz onu şimdi ortada kaldık diye bağırıyorsunuz