3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Turizmciler yeni sezondan umutlu

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'da, turizmciler 2008 yılından oldukça umutlu.

Doğa harikası peribacaları, kayadan oyma dinsel merkezleri ve eşsiz güzellikteki vadileri ile Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri Kapadokya'da, yeni turizm sezonunun açılmasına sayılı günler kala rezervasyonlardaki artış turizmcilerin yüzünü güldürdü. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bölgede, Hıristiyan ve Musevilerin dini bayramlarından olan Paskalya için bölgedeki otellerde doluluk oranı yüzde 70 seviyesine ulaştı.

Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, 2008 yılı başlarından itibaren katıldıkları yurt dışı tanıtım fuarlarında Kapadokya ve Türkiye'ye yönelik yoğun bir ilginin bulunduğunu ve bu ilginin Paskalya ile birlikte rezervasyonlara yansıdığını söyledi. 2007 yılına oranla 2008 da daha fazla yabancı turistin bölgeye gelmesini beklediklerini ifade eden Demir, özellikle İspanyol, İtalyan, Alman ve ABD'li turist sayısında artış yaşanmasının beklendiğini vurguladı.

Demir, "Bu kış KAPTİD olarak yurt dışı tanıtım fuarlarının büyük bölümüne katıldık. Bu uluslararası tanıtım fuarları bizler için oldukça başarılı geçti. Bunun meyvelerini da almaya başladık. 2008 tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kapadokya için de iyi bir turist artışına sahne olacak. Paskalya döneminde özellikle İstanbul ve Kapadokya yine revaçta olan gözde mekanlar arasında. Fakat bu sene bu ilgiye karşın, Charter Uçak kiralamasında tüm dünyada taleplerin artmasından dolayı bir sıkıntı yaşanıyor. Paskalya dönemi ile birlikte Kapadokya'da bulunan turistik tesislerimiz yüzde 70 doluluk oranına ulaştı" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 12:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 85.110.213.xxx Tarih : 19.03.2008 23:24:34

Turizm.sn.nazif bey dileklerine katılıyorum ama malesef çarşı esnafı perişan dileği olur iyişallah. oturmakla,bir şey olmıuyor çevre temizliği ve fiyatlar turisti yıldırıyor,onlarda pazarlığa aliştılar iyi sezonlar işverenlere.