5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Turizmcilerin bayram sevinci

BAYRAM TATİLİNDE KAPADOKYA'YA BÜYÜK İLGİ

Bakanlar Kurulu'nun 15 Kasım 2010 günü kamu çalışanlarını yarım gün idari izinli sayılmaları yönünde aldığı karar, Kapadokya bölgesi turizmcilerini memnun etti.

Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkartma yönünde aldığı karar ile bölgedeki yerli turist rezervasyonlarının daha da canlandığını belirterek, bölgedeki konaklama tesislerinde Kurban Bayramı süresince yüzde 100 e varan oranlarda doluluğun yaşanacağını kaydetti.

Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri,yer altı kentleri ile kültürel turizmin tüm aktivitelerinin gerçekleştirildiği dünyanın ender coğrafyalarından birine sahip Kapadokya bölgesi, özellikle Göreme beldesinde birbiri ardına kümelenen doğal yapıları ile turistlerin gözdesi konumunda.

23 bine ulaşan yatak kapasitesi, her geçen yıl artan kongre turizm potansiyeli ile de bu alanda etkinliğini yoğunlaştıran bölgede Kurban Bayramı süresince yerli turist grupları için özel turlar düzenleniyor.

Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Çavuşin, Zelve-Paşabağları, Zelve Örenyeri, Devrent Vadisi, Ürgüp, Mustafapaşa, Ortahisar,Uçhisar, Kaymaklı, Özkonak ve Derinkuyu gibi önemli merkezlerde yoğunlaşan kültür turları,havanın durumuna göre gün batımının en iyi izlendiği merkez olarak bilinen Ortahisar'ın Kızılçukur Vadisi'nde gün batımının izlenmesi ile sona eriyor.

Bölgede isteyen turist grupları için de Avanos,Ürgüp ve Uçhisar gibi turistik merkezlerde özel Türk geceleri düzenleniyor.Gecede Türkiye'nin değişik bölgelerine ait halk oyunları profesyonel ekipler tarafından izleyenlere sunuluyor.

Sıcak Hava balon turları ile de son yıllarda ünlenen bölgede sabahın ilk ışınları ile başlayan gökyüzünden Kapadokya'nın seyri 45 dakika ile 1.5 saat arasında değişiyor.

BAYRAM TATİLİNDE KAPADOKYA'YA BÜYÜK İLGİ
BAYRAM TATİLİNDE KAPADOKYA'YA BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 14:47:03
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 14:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?