7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Turizmcilerin yüzü gülmedi

Kapadokya Bölgesi'ndeki turizmciler, bayram tatilinde umduklarını bulamadı. Bölgedeki turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 50 seviyesinde kaldı.

Doğa harikası peribacaları ile Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesi'nde, 9 günlük bayram tatili turizmcileri memnun etmedi. Bölgedeki turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 50 seviyesinde kalırken, turizmciler buna en büyük sebep olarak kuş gribi ve yurt dışı turların ucuzluğunu gösteriyor.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok, uzun bayram tatili dolayısıyla yurt dışı turlarda yapılan promosyonlar sonrası yerli turistlerin tercihlerini yurtdışından yana kullandıklarını söyledi. Antalya'daki tesislerinde bayram sebebiyle fiyat indirimine gitmesinin Kapadokya'ya olan ilgiyi azalttığını belirten Tok, bölgede bayram tatili süresinde ABD'li ve Uzakdoğulu turistleri ağırlayacaklarını kaydetti. Tok, "Uzun bayram tatili nedeniyle yerli turistler tatil tercihini yurtdışından yana kullandılar. Yurtdışı turlara yapılan ucuz promosyonlarda talepleri artırdı. Bu nedenle bu bayramda beklediğimiz yerli turist potansiyeline ulaşamadık" dedi.

KAPTİD Başkanı Ahmet Tok, son günlerde Türkiye'de hızla yayılan kuş gribi vakaları nedeniyle, Türkiye'de bulunan bazı yabancı turistlerinde tedirgin olduğunu belirterek, bu nedenle otellerde ve turistik tesislerde mönülerden tavuk yemeklerini çıkarttıklarını söyledi. Tok, "Geçtiğimiz yıl yaşanan kuş gribi olaylarından sonra da tavuk yemeklerini mönülerden çıkartmıştık. Her ne kadar bölgemizde kuş gribi görülmese de turistlerin rahat olmaları açısından yeniden tavuk yemeklerini mönülerimize koymama kararı aldık" diye konuştu.
Kuş gribi dolayısıyla şuana kadar yurtdışından bir rezervasyon iptali yaşamadıklarını ifade eden Tok, bunun nedenini ise yurtdışından gelen turistlerin rezervasyonlarını aylar öncesinden yapmalarına bağladı. Tok, kuş gribi olaylarının uzun süre devam etmesinin ileriki aylarda Türk turizmine büyük zararlar vereceğini de sözlerine ekledi.

Bu arada, Kapadokya Bölgesi'nin en önemli turizm merkezi olan Göreme Beldesi'nde Belediye Başkanı Fevzi Günal, kuş gribi haberlerinin bölge turizmini olumsuz yönde etkilediğini savundu. Günal, "Hava raporlarında sürekli olarak bayramda kar ve yağmur beklenmesi ve aynı zamanda kuş gribi haberleri turistleri tedirgin etti" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 11:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?