4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Turizmcilerin yüzü gülüyor

KAPADOKYA'DA TURİZMCİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Doğa harikası peribacaları ile Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesine gelen turist sayısı ve bu turistlerin milliyet çeşitliliği turizmcilerin yüzünü güldürüyor.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir yaptığı açıklamada, doğa harikası peribacaları, yeraltı kentleri ve kayadan oyma dinsel merkezleri ile Türkiye'nin en çok turist ağırlayan bölgelerin biri olan Kapadokya'ya gelen turist sayısının etkili tanıtımlar sayesinde sürekli arttığını kaydetti.

2010 yılının ilk yarısında 1 Milyon'u aşkın yerli ve yabancı turist ağırlayan Kapadokya bölgesindeki doluluk oranlarının da turist sayısı ile birlikte artış gösterdiğini ifade eden Demir, "Kapadokya bölgesi bu turizm sezonunda gerçek anlamda bir ivme kazandı. Bölgeye gelen turistlerin Milliyetindeki artış turist sayısında da ciddi artışları beraberinde getirdi. Sadece Temmuz ayında bir düşüş yaşandı bunu da düşüş olarak değerlendirmemek lazım. Temmuz ayında sıcaklar artınca ve okullar tatil olunca Kapadokya bölgesine gelen turistler başka bölgelere yöneliyor ya da tatile gitmiyor. Şu anda Ağustos ayının sonu ile birlikte çok yoğun bir turizm sezonu bizleri bekliyor.Doluluk oranları ise geçen seneye göre en az yüzde 10 ila 15 arasında bir artış gösterdi. Artık bundan sonraki dönemde sürekli olarak turist sayısında ve doluk oranlarında artış bekliyoruz. Gerçekten öyle bir değerin üzerinde yaşıyoruz ki her ulaştığımız kesimden artık geri dönüş başladı. Bunun en iyi göstergesi ise, sayısaldan ziyade milliyet analizi yapıldığı zaman taleplerin ne kadar farklı kesimlere ulaştığını görmek" dedi.

Bölgeye gelen yabancı turistlerdeki milliyet çeşitliliğinin de artış gösterdiğine dikkat çeken KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, bölgeye Güney Amerika ülkelerinden olan yoğun talebin umut verici olduğunu söyledi. Son dönemde Kapadokya'da yoğun olarak Brezilya ve Portekiz'den yoğun turist grupları ağırladıklarını belirten Demir, bunun en önemli sebeplerinden birisinin etkili yurt dışı tanıtım fuarları olduğunu vurguladı.

2010 yılı turizm sezonu öncesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteği ile yurt dışı turizm fuarlarında Kapadokya bölgesinin ciddi bir tanıtım atağına giriştiğinin altını çizen Demir, "Önceki yıllarda Japon, Fransız, İtalyan, ABD'li ve Alman turist grupları bölgede yoğunluktaydı. Bu yıl ise Polonyalısından tutun Malezyalısına kadar, Brezilyalısından Portekiz'ine kadar turist mevcut. Bu ülkelerden ciddi turist grupları gelmeye başladı. Bunun bir avantajı da şu, bu gün bir ABD'liyi, bir İtalyan’ı turizmin ortasında, sıcak günlerde bölgeye getiremiyorsunuz ama Brezilya, Portekiz gibi ülkelerde tam tersi o dönemlerde turist hareketliliği başlıyor. " diye konuştu.

KAPADOKYA'DA TURİZMCİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 11:48:00
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 11:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?