5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Turizmcilerin yüzü gülüyor

KAPADOKYA'DA TURİZMCİLER YILIN İLK YARISINDAN MEMMUN

Kapadokya bölgesinde, turizmciler 2010 yılının ilk ayında bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısından memnun. Turizmcilere göre, bölgede yılın ikinci 6 aylık dönemi daha fazla turist yoğunluğuna sahne olacak.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, peribacaları gibi ilginç jeolojik yapısının yanı sıra, kayalara oyulan yerleşim merkezleri ile dünyanın ender doğal ve kültürel merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesine yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin her geçen yıl arttığını söyledi.

2010 yılı turizm sezonu öncesinde, bölgenin aktif bir tanıtım çalışması yürüterek, hem yurt içi hem de yurt dışı turizm fuarlarında boy gösterdiğini belirten Demir, bu sayede 2010 yılının ilk yarısının kendileri için çok olumlu geçtiğini söyledi. İlk 6 ayda çoğu dönem bölgedeki tesislerin yüzde 90'lara varan doluluk oranını yakaladıklarını ifade eden Nazif Demir, yılın ikinci yarısında bölgeye gelen turist sayısının daha da artmasını beklediklerini vurguladı.

Demir, "2010 yılının ilk dönemine baktığımız zaman, gerçekten çok başarılı bir süreç yaşadık. Ciddi doluluklara ulaştık, bölgede atıl kalan yakın merkezlerdeki merkezlere de bunun ciddi katkısı oldu. Şu anda hafif bir iniş var, bu olağan ve zaten bunu bekliyorduk. Sıcaklar arttığı zaman, belli bir yaş üzerindeki turistlere hizmet verdiğimiz için onlarda bir erteleme söz konusu oluyor. Bu düşüş 6 hafta sürecek. Onun haricinde çok başarılı bir süreç geçti. Yılın ikinci yarısında, eğer çok büyük bir olumsuzluk olmaz ise daha güzel bir sezon bizi bekliyor. Bu dönemde, yılın ilk 6 ayına göre daha fazla turist ağırlayacağımızı düşünüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 12:11:01
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 12:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?