4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Turizmcinin gözü Paskalya tatilinde

Hristiyanlar'ın dini bayramı olan Paskalya nedeniyle bu ay sonu ve Nisan ayı başlarında başta İstanbul olmak üzere Kapadokya ve İzmir'e yoğun bir turist akını bekleniyor.

Paskalya beklentilerine ilişkin, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) 2. Başkanı Seçim Aydın, Paskalya bayramı nedeniyle oteller ve turizm işletmelerinin hazır durumda beklediğini ifade ederek, özellikle 21-24 Mart ve Nisan ayı başında Türk turizminde önemli bir hareketlilik yaşanacağını bildirdi.

Aydın, Paskalya nedeniyle başta İstanbul olmak üzere Kapadokya ve İzmir'i İspanyol, İngiliz, İtalyan ve Yunan ağırlıklı grupların ziyaret edeceğini belirtti.

Geçen yıl Paskalya bayramında, İstanbul'a yoğun bir turist akını olduğunu hatırlatan Aydın, benzer artışların Kapadokya ve İzmir'in Marmaris'e kadar uzanan kısımlarda da yaşandığını, artışların bu yıl artarak devam edeceğini söyledi.

Aydın, fuarlara yapılan katılımlar, yurt dışındaki tur operatörleri ile turizmci ve otelcilerin yaptığı temas ve bağlantıların bu sene talebin artacağını gösterdiğini vurguladı.

İşletmelerin buna hazır durumda olduğuna dikkat çeken Aydın, şunları kaydetti:

''İstanbul, Paskalya bayramına tamamen hazırlanmış durumda. Kapadokya, İzmir ve Ege'de ciddi bir hazırlık var. Bu yıl Paskalya bayramının turizm açısında çok iyi geçeceğini düşünüyoruz. İstanbul'da otellerde doluluk oranının yüzde 80-85'leri bulacağını tahmin ediyorum. Kapadokya ve İzmir'de de yoğunluk bekliyoruz. İstanbul, hep daha iyiye doğru gidiyor. İstanbul'da bu yıl geçen yılın oranlarına göre en az yüzde 10-20 arasında ciddi bir artış olacağına inanıyorum.''


-TUROB BAŞKANI BAYINDIR-


Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır da ''Paskalya tatilinde İstanbul'a 30 bine yakın turist gelmesini ve yaklaşık 250 bin Avro gelir bırakılmasını bekliyoruz'' dedi.

3-4 günlük Paskalya tatillerinde özellikle büyük şehirlerde bir yoğunluk olduğunu söyleyen Bayındır, bu dönemde İspanya, Yunanistan, İtalya, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa'dan çok sayıda turistin İstanbul'a akın etmesini beklediklerini bildirdi. Bayındır, söz konusu dönemde İstanbul'da otellerin doluluk oranlarının yüzde 85'e çıkacağını tahmin ettiklerini vurguladı.

Rezervasyonların ve gelen taleplerin umutlarını güçlendirdiğini ifade eden Bayındır, ''Şu anda birçok otelimiz dolmuş görünüyor. Dolayısıyla bu sene yine iyi bir netice alacağımız umudunu kuvvetle taşıyoruz. Otellerin büyük kısmında rezervasyon oranı yüzde 60'ı geçmiş durumda. İstanbul'daki otellerde yüzde 85 oranında doluluk bekliyoruz'' dedi.

İstanbul'un herkesin çok merak ettiği ve görmek istediği bir yer olduğunu dile getiren Bayındır, Paskalya tatili için gelenlerin genellikle Beyoğlu ve Sultanahmet gibi yerlerdeki otelleri tercih ettiklerini, ancak bu hareketliliğin kent genelindeki diğer otelleri de olumlu etkilediğini kaydetti.

Timur Bayındır, şöyle konuştu:

''İstanbul'da maalesef biz istediğimiz rakamlara ulaşmış değiliz. Buna rağmen yatırımlar devamlı artıyor. İstanbul'da 55 bin turistik yatak vardı. Bu sene buna 10 bin daha ilave oldu. Bir 15 bin de daha yolda bekliyor, ama biz bunları dolduracak kapasiteyi yakalamış değiliz. Onun için hep söylüyoruz. Yatırımları planlı ve programlı yapmak lazım. Yoksa müşteri bölüneceği için otellerin boş kalma ihtimali yüksek.''

AA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 18:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?