3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Türk Eğitim-Sen'den karartma eylemi

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, memur maaşlarına yapılan zam oranına tepki göstererek, iktidarın Türk memurunu küstürdüğünü söyledi.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, sendika olarak düzenledikleri 'Ampul Karartma Eylemi' dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi. Elinde karartılmış ampulle kameraların karşısına geçen Uğur, memur maaşlarının enflasyonun altında ezildiğini ve son yapılan zamlarla memurların her ayın 14. gecesini 'Kabus Gecesi' ilan ettiğini belirtti.

Mustafa Uğur, "Ülkemizdeki tüm memurlar bugün maaşlarını aldılar, ancak her ayın 14'ünü 15'ine bağlayan geceyi memur kabus görme, sayıklama, aşırı
terleme günü olarak geçiriyor. Tüm bu şartların oluşmasında reel enflasyon yüzde 11'lerde seyrederken, memura yüzde 3.96 artış yapmasının etkisi büyük olmuştur. İğneden ipliğe zam furyasının yaşandığı şu günlerde, enflasyon farkı olarak memuruna bu ay 16 YTL artış yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti memuru, evindeki buzdolabını dolduramamaktadır. Memur her gece yatmadan önce alın terini vermeyen, çocuklarının yanında mahcup olmasına sebep olan kişilere intizar ederek uyumaya çalışmaktadır. Temmuz ayı maaşlarına yansıyan sefalet artışını bize reva görenleri, memurlar unutmayacaktır. Geçmişte bunları bize reva görenlere sandıkta cevap verilmiştir, bundan sonra da verilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 18:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?