3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Türk Kızılayı 141 yaşında

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, 141. kuruluş yıldönümünü kutlayan Kızılay'ın, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın bir çok yerinde doğal afetlerde, kriz ve savaşlarda kara gün dostu olduğunu söyledi.

Kızılay'ın kuruluşunun 141. yıldönümü Nevşehir'de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Gün dolayısıyla ilk olarak Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Kızılay Nevşehir Şubesi yöneticileri, daha sonra şube başkanı Cengiz Gülen başkanlığında Vali Yardımcısı Ruhi Paker'i ziyaret etti.

Paker'e Kızılay bayrağı ve bir teşekkür plaketi sunan Gülen, 141 yıl önce kurulan Kızılay'ın, her geçen gün büyüyerek tüm dünyada yardıma muhtaç insanlara yardım elini uzattığını söyledi.

Kızılay'ın ne kadar etkin bir kurum olduğunu tüm dünyaya ispatladığını ifade eden Gülen, "Her geçen gün hizmet ve faaliyet alanlarını genişleten Kızılay, sadece Türkiye'de değil tüm dünyada meydana gelen doğal afetlerde, kriz ve savaşlarda kara gün dostu olarak ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam etmektedir" dedi.

Kızılay yöneticilerini kutlayan Vali Yardımcısı Ruhi Paker ise, Kızılay'ın 141 yıldır dünyada meydana gelen felaket ve doğal afetler ile savaşlarda yardıma muhtaç kişilere ulaşmayı başararak Türkiye'nin gururu olmayı başardığını söyledi.

Paker, "Kızılay'da görev yapan gönüllü kişilerin özverili çalışmaları sayesinde bu kurum tüm dünyada Türkiye'nin gururu oldu. Bu çalışmalarının devamını diliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 13:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?