3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Türkan Sultan Nevşehir'de

Türk sinemasının 'Sultan'ı Türkan Şoray, bir açılış için geldiği Nevşehir'de hayranlarının büyük ilgisi ile karşılaştı.

Nevşehir'de bulunan Kapadokya Forum Alışveriş Merkezi'ndeki Gönül Kahvesi'nin açılışına katılan Türk sinemasının 'Sultan'ı Türkan Şoray, Nevşehirli kadınların ve gençlerin büyük ilgisi ile karşılandı. Şoray, burada hayranları ile sohbet ederek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şoray, Türk sinemasının son yıllarda geldiği noktadan son derece mutlu olduğunu söyledi. Genç kuşağın, Türk sinemasını dünyaya açtığını belirten Şoray, "Son yıllarda Türk sinemasında genç bir kuşak yetişti. Onların yaptıkları filmler dünya çapında sesini duyurdu. Çok başarılılar. Ben Türk sinemasının son yıllarda katettiği mesafeden dolayı mutluyum. Sinemamızda o kadar başarılı genç oyuncular ve yönetmenler var ki, 'Şu çok başarılı' diyemiyorum. Bana göre hepsi çok yetenekliler, hepsi bunun eğitimini almışlar, okullular yani. Hepsi çok başarılılar, hepsini çok seviyorum" diye konuştu.

Son yıllarda sinema ve dizi sektöründeki genç sanatçıları büyük bir hayranlıkla takip ettiğini ve çok başarılı bulduğunu ifade eden Türkan Şoray, günümüzde Türk kadının sinemadaki yerini de değerlendirdi. Şoray, "1980 yılı öncesindeki kadın ile bugünkü kadın çok farklı. Yaşadığımız toplumda kadın ne ise sinemadaki kadın da o. Çalışan, üreten, hakkını arayan, kişiliği olan, toplumun her kesiminde adını duyuran bir kadın" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2012 Perşembe 16:29:00
Güncelleme :16 Şubat 2012 Perşembe 16:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?