3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

'Türkiye en risksiz turizm ülkesi'

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, Türkiye'nin dünyanın en risksiz turizm bölgelerinden birisi olarak görüldüğünü belirtti.

KAPTİD Genel Sekreteri Demir, Meksika'da ortaya çıkan ve Güney Amerika'nın ardından Orta Avrupa ülkelerine kadar yayılan domuz gribinin turizm sektörünü bir müddet frenleyeceğini söyledi.

Bu konuda herhangi bir salgın vakasının yaşanmadığı Türkiye'nin en risksiz turizm bölgelerinden biri olduğunu belirten Demir, "Turizm açısından bakacak olursak bu grip şimdi Orta Avrupa'ya kadar geldi. Dünyada turizm hareketliliği Orta Avrupa'da başlıyor. Ülke olarak mutlaka bunun önlemi alınacaktır. Dünyada turizm frenleyecek, ama bunun Türkiye'de böyle olmayacağını düşünüyorum" dedi.

Demir, bölgede bu yıl Temmuz ve Ağustos ayları dışında turist sayısında bir sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi. Yerli ve yabancı turistlerin sahil bölgelerini tercih ettiklerini dile getiren Demir, "Paskalya dönemi ile birlikte turist sayısında bir artış yaşanmaya başlandı. Bununla birlikte iç pazarda da bir artış kaydedildi.

Kapadokya, turist sayısı olarak çok iyi bir durumda. Temmuz ve Ağustos aylarında sahil bölgeleri daha hareketli oluyor. Biz bu dönemi geçtiğimiz yıl futbol takımları ile gidermeye çalıştık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 14:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?