6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

TV'lerin Kapadokya ilgisi

Türkiye'nin en önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'da bu yıl içerisinde 14 ayrı ülkeden 30 televizyon kuruluşu belgesel ve film çekimi yaptı.

Kayadan oyma kiliseleri, yeraltı kentleri ve ilginç peribacaları ile Türkiye'nin kültürel turizmde dünyaya açılan en önemli pencerelerinden biri olan Kapadokya bölgesi, yerli ve yabancı televizyon kanallarının da gözdesi.

Nevşehir Müze Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Kapadokya bölgesinde bu yılın ocak-ağustos döneminde belgesel veya film çekimi yapmak amacıyla Dış İşleri Bakanlığı kanalıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na; Güney Kore ve Japonya'dan 5, İtalya'dan 4, ABD'den 3, Ukrayna, Çin ve Endonezya'dan 2, İngiltere, Rusya, Fransa, Hong Kong, Almanya, Belarus ve Hindistan'dan 1 olmak üzere toplam 30 yabancı televizyon kanalı başvuruda bulundu.

Yabancı kanalların yanı sıra ocak-ağustos döneminde çok sayıda Türk televizyon kanalı ve yapım şirketi de bölgede belgesel, dizi film ve sinema filmi çekimlerinde bulundu. Türkiye'den Kapadokya bölgesinde çekim yapan televizyon kanalı sayısı ise 18 olarak açıklandı. Bölgede bu yıl içerisinde çekilen dizi filmler arasında Dicle, Yaralı Yürek, İki Yabancı gibi yapımlar var.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 13:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?