4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Uçak teknisyenliği kursu başladı

UÇAK TEKNİSYENLİĞİ KURSU BAŞLADI

Nevşehir'de, İŞ KUR Nevşehir İl Müdürlüğü , THY AO, Nevşehir Belediyesi ve Kapadokya Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile düzenlenen ve 120 kişinin eğitileceği istihdam garantili Uçak Teknisyenliği Kursu başladı.

Nevşehir'de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen sınav ile Uçak Teknisyenliği kursuna katılmaya hak kazanan 120 kursiyerin ilk etapta 40'ının başladığı kurs çalışmalarının başlaması nedeniyle Kapadokya Kültür Merkezi'nin ana idari merkezi konumundaki Paşa Konağı'nda tören düzenlendi.

EASA kurallarıyla uyumlu bu program kapsamında, teorik olarak Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi ile Kapadokya Meslek Yüksek Okulu'nda, uygulama bölümünde ise İstanbul'da THY Teknik A.Ş. atölyelerinde eğitimden geçirilecek toplam 120 kursiyerden ilk etapta eğitime alınan 40 kursiyer iki ayrı sınıfta uzmanlar nezaretinde ilk derse başladı.

İŞ KUR Nevşehir İl Müdürü İlhan Temel, ilk derste bu eğitim çalışmaları ile kursiyerlere açıklamalarda bulundu. Son yıllarda Türkiye'de gelişme gösteren sivil havacılık sektörünün teknik personel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak hazırlanan proje kapsamında istihdam garantili uçak teknisyenliği kursunun başlatıldığını dile getiren Temel, İŞ KUR Nevşehir İl Müdürlüğü, THY AO, Nevşehir Belediyesi ve Kapadokya Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile düzenlenen kurs çalışmalarında ilk etapta 40 kursiyerin yanı sıra 1 Kasım 2010 ve 1 Aralık 2010 tarihinde de 80 olmak üzere toplam 120 kursiyerinde eğitimlerinin başlatılacağını söyledi.

Bu çerçeveli projenin normalde 300 kursiyeri içine alabilecek şekilde ele alındığını ifade eden Temel,2010 yılı sonu olması nedeniyle projenin 120 kursiyerlik bölümünün İŞ KUR Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildiğini geri kalan 180 öğrencinin yetiştirilmesine yönelik projenin de 2011 yılı içerisinde gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Projenin tamamlanması için 980 bin TL harcama planlandığını ifade eden Temel, havacılık sektöründe geçerli dilin İngilizce olması nedeniyle programda adayların ayrıca iyi derecede İngilizce okuma ve anlama yeterliliği kazanmalarının da sağlanacağını belirterek " Programa başlamaya hak kazanan adaylar, program boyunca İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacak ve iş kazası ve meslek hastalığı primleri yatırılacak. 6 aylık süreden sonra gerçekleştirilecek sınavda programı başarı ile bitiren adayların yüzde 50'si THY Teknik A.Ş.'de istihdam edilecek" dedi.

UÇAK TEKNİSYENLİĞİ KURSU BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 17:31:04
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 17:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?