3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Uçhisar Kalesi bakıma alınıyor

Nevşehir'in Uçhisar beldesinde bulunan tarihi Uçhisar Kalesi'nde bakım ve onarım çalışması yapılacağı bildirildi.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, 200 metre yüksekliğindeki Uçhisar Kalesi'nin her yıl on binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildiğini söyledi.

Bölgede, Roma döneminden günümüze kadar ayakta kalabilmiş ender yapılardan biri olan Uçhisar Kalesi'nin zirvesinden tüm Kapadokya'yı seyretmenin mümkün olduğunu belirten Süslü, daha önce ışıklandırılması yapılan kaleyle ilgili yeni düzenlemelerin gündemde olduğunu açıkladı.

Süslü, "Uçhisar Kalesi bölge turizmi açısından önemli bir yere sahip. Çok sayıda ziyaretçi girişi olan Uçhisar Kalesi'nin özellikle bu yıl fazla yağış olması sebebiyle yolu ve bazı yerleri tahrip oldu. Bu kapsamda kale ve çevresinde kurulun da onayıyla bakım çalışmalarını başlattık. İlk olarak kaleye ulaşımı sağlayan yolun istinat duvarı yenileniyor. Ayrıca kale yoluna taş döşenecek. Yakın zamanda da kale içinde de ziyaretçilerin can güvenliğini tam anlamıyla sağlamak için bazı bakım çalışmaları yapacağız. Çalışmalar tamamlandığında inanıyorum ki kaleyi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında artış olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 17:17:12
Güncelleme :8 Haziran 2009 Pazartesi 17:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?