3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Uçhisar Kalesi ışıklandırılacak

Kapadokya bölgesinde turistlerin en çok ilgi gösterdikleri tarihi mekanlardan biri olan Uçhisar Kalesi'nin ışıklandırılacağı bildirildi.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, beldelerinin Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ve burada bulunan Uçhisar Kalesi'nin her yıl on binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildiğini söyledi.

Roma döneminden bugüne kadar ayakta kalmayı başarabilmiş ve yaklaşık 200 metre yüksekliği bulunan Uçhisar Kalesi'nin, turistlere bölgedeki peribacaları ve vadileri kuşbakışıyla izleme imkanı tanıdığını ifade eden Süslü, kalenin etrafındaki peribacaları ile birlikte aydınlatılması için bir çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Daha önce belediye imkanları ile gerçekleştirilen mevcut aydınlatmanın yeterli olmadığını ifade eden Osman Süslü, "Uçhisar Kalesi artık sadece Uçhisar'ın değil Kapadokya bölgesinin de bir simgesi haline geldi. Bölgeye gelen turistlerin en çok fotoğrafladıkları mekanlardan biride bu kale. Gündüz kaleyi görme şansını yakalayan turistlerin yanı sıra gecede kalenin turistlerce görülmesini sağlamak amacıyla profesyonel bir aydınlatma yapmak istiyoruz. Bu konuda gerekli araştırmalarımız sürüyor. Beldemizdeki turizm yatırımcılarının ve sponsorlarında desteği ile bu yıl içerisinde aydınlatma problemini çözeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 14:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET EMİN IP: 78.170.211.xxx Tarih : 11.04.2009 09:39:58

sn.BAŞKAN. çok güzelde bu değirmenin suyu enejisi nereden geliyor,hükümet az sarfiyatlı ampul kullanmayı  halka tavsiye ederken  hükümetin belediye BŞK. tam tersine  aampulleriiiiiii   büyütüyor  ören gelirleri aylığını uçuruyorsunuz,günah değilmii  kalenin aydınlanması,uçhisar halkının yaktığı enerjiye bedeldir?günahtır,kul ve yetim hakkını şimdiden ihlal ediyorsunuz  işsizlere iş imkanı sağlamaya bakınız zaten turizm  bölgede can çekişiyor,belediye gelirini bu tür boş şeylerle pembe hayallerle  halkı kandırma yoluna gitmeyiiin. doğal olmaya çalışın..