4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Uçhisar Kalesi ışıl ışıl

Kapadokya bölgesine gelen yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettikleri mekanlardan biri olan tarihi Uçhisar Kalesi'ndeki onarım ve düzenleme çalışmaları Uçhisar Belediyesi tarafından tamamlandı.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bulunan ve her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Uçhisar Kalesi, çevresinde bir süre önce belediye tarafından başlatılan bakım, onarım ve düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Kale bundan böyle çevresinde gerçekleştirilen ışıklandırma çalışması ile akşam saatlerinde de görülebilecek. Kapadokya'nın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar'ı modern bir görünüme kavuşturmak için çaba gösterdiklerini belirten Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, "Sahip olduğumuz tarihsel ve kültürel değerlerimize büyük bir hassasiyetle önem veriyoruz. Uçhisar konumu itibariyle Kapadokya bölgesinde farklı bir yere sahip. On binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin buradan memnun ve etkilenmiş olarak ayrılması ve eşine, dostuna, akrabalarına Kapadokya'yı ve Uçhisar Kalesi'ni anlatması bizleri oldukça mutlu etmektedir. Yaklaşık iki ay önce başlattığımız bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarımızı kurulumuzun da onayını alarak tamamladık. İlk önce bu yıl yağışların fazla olmasından dolayı hasarlı hale gelen kale yolunun 25 metre uzunluğu bulan istinat duvarını yaptık. Kaldırım seviyelerini düzenledik ve kale yolunu doğal kırma taşlarla döşedik. Can güvenliğini sağlamak amacıyla kaldırımların bittiği yerlere ahşap korkuluklar yerleştirdik. Eskitme görünümlü, polikarbon camlı armatür lambalarla özellikle akşam saatlerinde büyüleyici bir ortam oluştu. Kalenin içinde de çeşitli can güvenliği önlemleri aldık. Bütün bu çalışmalar beldemizi ve Uçhisar Kalesi'ni ziyarete gelen konuklarımızın ve belde halkımızın burada olmaktan ve yaşamaktan dolayı keyif almaları için yapıldı. İnanıyorum ki yapılan çalışmaların beldemize geri dönüşü olumlu olacaktır" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 12:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?