6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Uçhisar'a bayram için yoğun ilgi

Kapadokya bölgesinin en önemli turistik merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesindeki konaklama tesislerine Ramazan Bayramı nedeniyle doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.

Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal, tarihi Uçhisar kalesi ile birlikte çok sayıda kayadan oyma butik otelin bulunduğu Uçhisar beldesine, bayram tatili nedeniyle yerli turistlerin yoğun bir ilgisinin bulunduğunu söyledi. Yıl içerisinde özellikle ABD'li, Japon ve Fransız turistlerin konakladığı Uçhisar beldesindeki kayadan oyma lüks butik oteller de bayram tatili için geçtiğimiz ay başlayan rezervasyonların sona erdiğini belirten Zuhal, bölgeye gelen yerli turistleri en iyi şekilde ağırlamak için çaba göstereceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Zuhal, "Turistik tesislerimizdeki doluluk bizleri oldukça mutlu ediyor. Bayram için bir hafta süre kalmasına karşın tüm rezervasyonların dolu olduğunu biliyor. Son yıllarda gerek bölgede çekilen dizi ve sinema filmleri gerekse de tanıtımlar ile birlikte yabancı turistlerin yanı sıra yerli turistlerin beldemize yoğun bir ilgisi bulunmakta. Bu ilginin ileriki yıllarda da artarak devam edeceğini umuyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 14:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murad IP: 82.58.116.xxx Tarih : 5.10.2007 21:49:25

es selamin leykum nevsehirimiz ALLAh IN izni ile gelisiyor ve mevcut guzelliginiortaya cikariyor bolgemizin de ekonomik potansiyelinide turizm olusturuyor buna el birligi ile destek olup bu durumun daha ileriye gitmesini saglamaliyiz ALLAH in izni ile ....