4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Uçhisar'da kılıç-kalkan şov!

Bursa Ustalar Kılıç-Kalkan Folklor Derneği üyeleri, Nevşehir'in Uçhisar beldesinde Turizm Haftası kutlamaları kapsamında bir gösteri sundu. Tarihi Uçhisar Kalesi altında gerçekleştirilen gösteri, turistlerce ilgiyle izlendi.

Bursa Ustalar Kılıç-Kalkan Folklor Derneği üyeleri, Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesinde kasaba halkı ve turistlere kılıç-kalkan oyununu sergiledi.

Turizm Haftası nedeniyle Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü'nün daveti üzerine bölgeye gelen ve daha önce 100'ü aşkın ülkede gerçekleştirdiği gösterilerle Türkiye'nin yurt dışında tanıtımına önemli katkılar sağlayan Bursa Master Kılıç-Kalkan ekibinin gösterisi, özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Yaşları 45 ila 60 arasında değişen grubun oyununu dikkatle izleyen turistler, kale etrafında bol bol fotoğraf çekti.

Her yıl Türkiye'den ve yurt dışından 50'yi aşkın davet aldıklarını ve bugüne kadar Dünya Kupası Finalleri de dahil olmak üzere çok sayıda önemli organizasyonda sahneye çıktıklarını belirten Master Kılıçkalkan Derneği Başkanı Faruk Alkaya, yıllardır bir arada bu oyunu sergileyen ustalar olarak dernek çatısı altında bugüne kadar birçok festivalde Türkiye'yi temsil ettiklerini söyledi. İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in taç giyme töreni dahil birçok devlet başkanı ve devlet büyüğünün karşısında dünyanın tek müziksiz halk oyunu olan kılıç kalkanı sergilediklerini kaydeden Alkaya, bundan sonra da aynı şekilde Türkiye'yi temsil etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 20:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?