3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Uçhisar'ın merkeze bağlanması

Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal, beldelerinin Nevşehir merkez belediyeye bağlanması konusundaki çalışmalarda Danıştay'ın olumsuz görüş bildirdiğini söyledi.

Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal, Nevşehir Belediye Meclisi'nin Uçhisar ve Nar beldelerinin Nevşehir Belediyesi'ne bağlanması yönünde bir karar aldıklarını ve bu kararın İçişleri Bakanlığı'na gönderildiğini hatırlattı. İçişleri Bakanlığı tarafından bu isteğin görüş alınmak üzere Danıştay'a gönderildiğini belirten Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal, Danıştay 1. Daire tarafından 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 11. maddesinde belirtilen ‘Genel imar düzeni’ ve ‘Temel altyapı hizmetleri’nin gerekli kılınması koşulunun gerçekleşmediği gerekçesiyle Uçhisar ve Nar belediyelerinin tüzel kişiliklerinin kaldırılarak Nevşehir Belediyesi'ne bağlanmasının uygun olmadığı görüşünün bildirildiğini açıkladı. Bu kararın tüm Uçhisar halkı tarafından sevinçle karşılandığını kaydeden Mustafa Zuhal, "Kararın hem Uçhisar hemde Nevşehir halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Beklediğimiz bir karardı ve bu sonuçtan çok memnunuz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 17:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Necmi UZUN IP: 88.224.232.xxx Tarih : 10.08.2008 10:17:18

Yanlış hesap Danıştaydan döner. Kanunlar her zaman gerçekten yana olup, igililerin bundan sonraki kararlarında rant değil kanunları gözönüne almaları gerekir. Bu karar tüm Uçhisarlılara hayırlı olsun.