3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Uçhisarlılar'dan belediyeye protesto

Nevşehir'de, merkez belediyeye bağlanmak istemeyen Uçhisarlı vatandaşlar, protesto gösterilerinde bulundu.

Protestocular kendileriyle konuşmaya gelen AK Partili Vekil Rıtvan Köybaşı'ya sözlü sataşmada bulundu.

Merkez belediyeye uzaklığı 5 km'nin altında olduğu için belediye tüzel kişiliği fesh edilerek Nevşehir Belediyesi'ne bağlanması gündeme gelen Uçhisarlı vatandaşlar protesto gösterilerinde bulundu. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Bahçesi'nde toplanan yaklaşık 150 kişilik grubun protesto gösterileri nedeniyle polis geniş güvenlik tedbirleri aldı.

'Uçhisar Köy Olamaz', 'Tarihimize Saygı Gösterin' ve 'Nevşehir'e Bağlanmak İstemiyoruz' şeklinde sloganlar atan gruba emniyet yetkilileri taşkınlık yapmamaları konusunda uyarıda bulundu. Uyarılar üzerine, milletvekilleri ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile görüşmek üzere protestocular arasından 5 kişilik bir heyet seçildi.Çevik Kuvvet kordonu içinde davul çalarak halay çeken protestocular bu sırada misafir milletvekillerini karşılamak üzere salondan çıkan AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıtvan Köybaşı'ya sözlü sataşmalarda bulundu.

Protestocular ile görüşmek üzere yanlarına gelerek megafonu alan Milletvekili Köybaşı, belediyelerin kapanması ile ilgili tek başlarına milletvekillerinin bir dahilinin söz konusu olmadığını söyledi.

Gruptan kendisine yönelik sataşmaların sürmesi üzerine AK Parti Milletvekili Rıtvan Köybaşı, "Biz her şeyden önce insanız. İnsanlar konuşarak anlaşır. Bu davranışınız, bir milletvekiline olan yaklaşımınız yanlış ve bu yanlışa devam ediyorsunuz. Aranızda bu sorunu çözmek yerine provoke etmek isteyenler var. Beni dinlemeyecekseniz niye çağırdınız? Ben konuşmuyorum" diyerek oradan ayrıldı.

Protestocu vatandaşlar, temsilcilerin milletvekilleri ve belediye başkanı ile görüşmesinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 13:02:20
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 11:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?